Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ελλάδα ψηφίζουν οι Ελβετοί ενώ οι Αμερικανοί θα έρθουν για να "σωθούμε"

Δισέλιδο αφιέρωμα για την Ελλάδα και την "ψήφο εμπιστοσύνης" των Ελβετών στη χώρα μας όσον αφορά τις διακοπές τους δημοσίευσαν οι εφημερίδες της Γενεύης "Tribune de Geneve" και της Λοζάνης "24 heures". Ταυτόχρονα το αμερικανικό περιοδικό Time προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ, να επισκεφτούν τη χώρα μας ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας.

Το αφιέρωμα των ελβετικών εφημερίδων αποτελείται μια μεγάλη φωτογραφία της Ακρόπολης και της Νέας Υόρκης. Ο λόγος; Για να τονίσει ότι οι Ελβετοί με το νόμισμά τους μπορούν να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικές προσφορές για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, με τιμές κατά 5-15% φθηνότερες από πέρυσι.....

Όσον αφορά την Ελλάδα αλλά και την Ισπανία, λόγω της κρίσης που επηρέασε πολύ και τον τουρισμό έχουν ρίξει κατά πολύ τις τιμές συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια,

Οι εκπτώσεις στην Ελλάδα ξεπερνούν το 30% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στο 50%.

Κερδισμένοι επίσης για φέτος αναμένεται να είναι η Ισπανία και η Κύπρος ενώ σε αντίθετη τροχιά κινούνται Τυνησία και Αίγυπτος εξαιτίας των αναταραχών των τελευταίων μηνών σε πολλά αραβικά κράτη.

Διέξοδος για την Ελλάδα οι Αμερικανοί τουρίστες

Εν τω μεταξύ το περιοδικό Time προτρέπει τους τουρίστες των ΗΠΑ, να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα ώστε αυτή η κινήση να λειτουργήσει ως διέξοδο για τη χώρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά πως η Ελλάδα ένα χρόνο μετά το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, απειλείται με πτώχευση, όπου ακόμα και οι Γερμανοί, που "ορκίζονταν" να μην δώσουν ξανά ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν ξανά, παρά να αφήσουν την "πεινασμένη" Αθήνα να πτωχεύσει.

Το δημοσίευμα αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, δεδομένης της έλλειψης ανάπτυξης, της ανεργίας και της ανάγκης για συνεχείς πιστώσεις.
"Η απάντηση για τώρα είναι μία: Τουρισμός" αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15-20% του ΑΕΠ της αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τις νέες διαπραγματεύσεις δεκάδων δισ. με τους διεθνείς δανειστές της, κατήργησε πολλά εμπόδια στην τουριστική βιομηχανία, όπως επιπλέον φόρους και τέλη αεροδρομίου, με σαφή στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, αφού γνωρίζει ότι είναι η μόνη λύση.

Tέλος, το άρθρο προτρέπει τους Αμερικανούς να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, προγραμματίζοντας ένα μακρινό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, ώστε να αποφευχθεί μια νέα παγκόσμια κρίση που μπορεί να επιφέρει μια ελληνική χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: