Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο τετράποδος φύλακας της Αεροπορίας


Ο περίπολος που εντόπισε το βράδυ της Δευτέρας τους δύο οπλισμένους άνδρες στην αεροπορική βάση της Τανάγρας ήταν... τετράποδος!

Πρόκειται για τον Ρόκι, ο οποίος μυρίστηκε τους δύο άνδρες κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας...



Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, ο Ρόκι εντόπισε αµέσως την εισβολή δύο οπλισµένων, και άρχισε να γρυλίζει ειδοποιώντας τον συνοδό επισµηνία που ήταν μαζί του και ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τους δυο εισβολείς να σταµατήσουν.

Ωστόσο εκείνοι απάντησαν με πυρά, αρχίζοντας να πυροβολούν για εκφοβισμό στον αέρα και τράπηκαν σε φυγή προς τα συρµατοπλέγµατα.

Τότε σημειώνει το δημοσίευμα, "ο υπαξιωµατικός ειδοποίησε αµέσως τους άνδρες του Αυτοκινούµενου Συστήµατος Ασφαλείας (ΑΣΑ) µε τον ασύρµατο, όπως έπρεπε. Κάποιοι λένε ότι θα µπορούσε να απαντήσει µε προειδοποιητικά πυρά ή να απελευθερώσει τον Ρόκι".

Το πώς ακριβώς ενήργησε δεν έγινε γνωστό. Οταν έφθασαν πάντως οι φρουροί εντόπισανµε τη θερµική κάµερα ραντάρ µια κινούµενη ανθρώπινη φιγούρα, αλλά δεν µπόρεσαν τελικά να κάνουν εντοπισµό και σύλληψη. Ούτε το ελικόπτερο, το πρωί, εντόπισε κάτι".

Σύμωνα με τη ΕΛΑΣ οι δράστες έφυγαν από τα συρµατοπλέγµατα, ενώ για τον στόχο των δραστών υποθέτει πως ήταν κάτι έξω από το αεροδρόµιο και ότι µπήκαν κατ’ ανάγκη σε αυτό όταν εντοπίστηκαν σε κλεµµένο Ι.Χ. στην περιοχή και καταδιώχθηκαν από περιπολικό.

Ο εν λόγω γερμανικός ποιμενικός είναι μόλις ένας ανάμεσα στους 800 και πλέον που "υπηρετούν" στις Ένοπλες ∆υνάµεις, οι οποίοι είναι άγρυπνοι φρουροί της υψηλής πολεµικής αξίας στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οπλικών συστηµάτων και των τριών Κλάδων ενώ λίγοι εξ αυτών ασχολούνται ως ανιχνευτές επιζώντων, εκρηκτικών, ναρκών και ναρκωτικών.

Από το 1989 η Πολεμική Αεροπορία έχει αρχίσει τη "στράτευση" σκύλων και σταδιακά οι πιστοί μας φίλοι εντάχθηκαν και στον Στρατό Ξηράς (1997) και στο Πολεµικό Ναυτικό(2003).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "η "θητεία" ενός σκύλου είναι συνυφασµένη µε έναν υπαξιωµατικό συνοδό, τις περισσότερες φορές εφ’ όρου ζωής µε το ίδιο".

Μάλιστα η αγορά ενός σκύλου ανέρχεται στα 2.00 ευρώ ενώ η δαπάνη για φαγητό είναι περίπου 3 ευρώ την ηµέρα για κάθε σκύλο, καθώς πρόκειται για ξηρά τροφή υψηλής διατροφικής αξίας (Super Premium), ενώ το κόστος της ετήσιας προληπτικής ιατρικής φροντίδας είναι περίπου 65-70 ευρώ.

Οπως επισηµαίνει αρµόδιος αξιωµατικός στην εφημερίδα, το κόστος απόκτησης και διατήρησης των σκύλων είναι µικρό σχετικά µε την απόδοσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: