Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

"Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη"


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΤΕ!

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας ιστορικές τις στιγμές που περνάει η χώρα...Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, τις οποίες, όπως τόνισε «δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δεν θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή, δεν θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας».

Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο καταλύτης αυτών των αλλαγών, ενώ υπεραμύνθηκε και των πολιτικών κομμάτων που δέχονται επιθέσεις, τονίζοντας ότι «τα κόμματα είναι αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας».

Ως προϋπόθεση για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, το «να μπορεί η χώρα να υπάρχει, να ικανοποιεί τις ανάγκες της στο εσωτερικό αλλά και τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της».

Έθεσε επίσης τρία ζητήματα τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στη συζήτηση. Πρώτο, «να μείνουμε στους δημοσιονομικούς στόχους της μείωσης του ελλείμματος», δεύτερο «να πάρουμε μέτρα που να ενισχύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα», με προστασία των αδυνάμων και επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο και τρίτο, να ληφθεί μέριμνα ώστε, «κατά το δυνατό, οι αποφάσεις αυτές να μην αναστείλουν την αχτίδα φωτός στην αναπτυξιακή μας πορεία».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει τα αυτονόητα «για να χτυπήσουμε τους επίορκους ατιμώρητους και να φέρουμε στο φως όποια αυθαιρεσία υπάρχει στο πολιτικό σύστημα και όχι μόνο».

Επίσης επέμεινε στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης, τονίζοντας ότι «για μας δεν είναι μόνο λόγια, την εννοούμε», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: