Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Καρφιά" Μπιρμπίλη σε Παπακωνσταντίνου για αυθαίρετα


"Φιλικές αιχμές" άφησαν οι Τίνα Μπιρμπίλη και Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ το "μήλο της έριδος", το ζήτημα των αυθαιρέτων αναφέρθηκε ξανά, με την κ. Μπιρμπίλη να κάνει λόγο για "λογιστική συμπεριφορά."

Ειδικότερα, η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην πράσινη ανάπτυξη, ελπίζοντας ότι...



η "σημαία που σήκωσε πρώτος ο πρωθυπουργός δεν θα υποσταλλεί."

Χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως καλό της φίλο, ενώ έκανε μια σύντομη μνεία σε τέσσερα ζητήματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που βρίσκονται σε εξέλιξη, δηλαδή τους 7 νέους δασικούς χάρτες αλλά και το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα των αυθαιρέτων, το οποίο αποτέλεσε το "μήλο της έριδος" ανάμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας πως το ΥΠΕΚΑ αντιλαμβανόταν την ανάγκη να βρεθούν πόροι αλλά υποστήριζε τη βαθιά αντίληψη πως το κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύει την αυθαιρεσία.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα της, ο νέος Υπουργός Οικονομικών να μη δει το θέμα μόνο από την λογιστική του πλευρά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε και αυτός τη φιλία που τον συνδέει με την Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ τη χαρακτήρισε εξαιρετική υπουργό.

Υποσχέθηκε πως δεν θα υποσταλλεί η σημαία της πράσινης ανάπτυξης, ενώ εξήγησε πως στο Υπουργείο Οικονομικών έδιναν προτεραιότητα σε άλλα θέματα πιο σημαντικά και σε αγωνίες πιο μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: