Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Προφυλακιστέος ο αρχιφύλακας που συνελήφθη με ναρκωτικά


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με κοινή απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο από τους τέσσερις εμπλεκόμενους στην υπόθεση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στη Ρόδο.

Ο τρίτος της παρέας, ο 22χρονος νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 3.000 ευρώ, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος να...



εμφανίζεται κάθε 1η του μήνα στο ΑΤ της περιοχής όπου διαμένει.

Ο 22χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του απαγγέλθηκαν και σημείωσε ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς γίνονταν μεταξύ των υπολοίπων και ότι πήγε να βοηθήσει τον άνθρωπο στο συνεργείο του οποίου απασχολούνταν.

Όταν κατάλαβε τι πραγματικά συμβαίνει, φοβήθηκε όπως είπε στην ανάκριση να αποχωρήσει κι έτσι προτίμησε να μείνει σιωπηλός και αμέτοχος.

Σήμερα απολογήθηκε και το πρόσωπο που συγκλόνισε το πανελλήνιο στην υπόθεση αυτή. Πρόκειται για τον αστυνομικό που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ και ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ρόδου μαζί με τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους ηλικίας, 28, 22 και 41 ετών αντίστοιχα.

Στην κατοχή του αρχιφύλακα βρέθηκαν περίπου 750 γραμ. χασίς, και στους υπόλοιπους 56,6 γραμ. της ίδιας ουσίας, 24 «φιξάκια» κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας αλλά και χρηματικό ποσό.

Ο αστυνομικός, από την ίδια μέρα τέθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στην απολογία του ο 42χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, σύμφωνα με πληροφορίες και είπε ότι η μόνη σχέση του με τα ναρκωτικά είναι η εξάρτησή του από την κοκαΐνη. Σημείωσε ότι εργάστηκε σκληρά στη ζωή του για να καταφέρει να ορθοποδήσει, και ότι τα κατάφερε στήνοντας έτσι την δική του επιχείρηση, την οποία επέκτεινε σε λιανικό και χονδρικό εμπόριο.

Από κοινού πάντως ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους μέχρι να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο η σοβαρή αυτή υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: