Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Καθοριστική εξελίξεων η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού


ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα δώσει το στίγμα των εξελίξεων στη χώρα αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τις παλιές δόξες των συνεδριάσεων που μεταδίδονταν απ' ευθείας και σε εθνικό δίκτυο...



Η στάση των υπουργών-πολλοί από τους οποίους έχουν εκφράσει ήδη δημόσια τις διαφωνίες τους για τα μέτρα που έρχονται- θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τη στάση των βουλευτών στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα πάρει την μορφή συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι εάν οι βουλευτές που διαφωνούν θα υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο ή θα παραιτηθούν. Κι αυτό γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο παρασκήνιο πολλοί βουλευτές προβληματίζονται για τη στάση που θα τηρήσουν κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Η ψηφοφορία εκ των πραγμάτων θα πάρει μορφή ψήφου εμπιστοσύνης και γνωρίζουν πολύ καλά ότι καταψήφιση θα σημάνει πτώση της κυβέρνησης. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέπτονται την λύση της παραίτησης.

Το ερώτημα είναι αν οι επιλαχόντες βουλευτές θα είναι και αυτοί με τη σειρά τους διατεθειμένοι να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο κι αν μια κυβέρνηση μπορεί να σταθεί όταν οι βουλευτές της παραιτούνται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: