Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Π.Αλέξανδρος: "Δεν έχω κάνει κάτι φοβερό, δεν είμαι καμιά ιδιοφυΐα"


Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ηλικίας του. Σγουρά μακριά μαλλιά, λίγα παραπανίσια κιλά και μια αφέλεια 18άρη.

Αν κανείς συναντούσε τυχαία στον δρόμο τον Αλέξανδρο Π., σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο νεαρός αυτός, αυτό το γελαστό παιδί με τη φαρδιά κάπρι βερμούδα και τα αθλητικά παπούτσια, θα μπορούσε να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον καταζητούμενο παγκοσμίως χάκερ...



που κατάφερε να κάνει άνω-κάτω το FBI και την Interpol.

Κι όμως, ο χάκερ-θαύμα φαίνεται πως ξεκίνησε να επιτίθεται σε ιστοσελίδες από τα 15 του. Η Interpol κατάλαβε καλά τι εστί «n-splitter» από το 2008 και το FBI το 2009. Και ήταν τόσο καλός, που εδώ και τρία χρόνια, οι κορυφαίες αστυνομικές Αρχές του κόσμου αναζητούσαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Τον συναντήσαμε μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το σπίτι του, όπου έφτανε ύστερα από τέσσερις μέρες κράτησης στη ΓΑΔΑ. Ωρα μία το μεσημέρι, είχε αφήσει πίσω του την... αστυνομική του περιπέτεια για να βρεθεί ξανά κοντά στη μητέρα του και στις δύο μεγάλες του αγάπες: τον υπολογιστή και τη μοτοσικλέτα του...

«Πέρασα πολλά»,λέει στην εφημερίδα Έθνος. «Αλλά φαίνεται πως όλα θα πάνε καλά. Δεν έχω κάνει κάτι φοβερό, δεν είμαι καμιά ιδιοφυΐα. Εσείς οι δημοσιογράφοι τα παραλέτε...»

«Ο,τι έκανα το έκανα για το χρήμα», φέρεται να είπε σε αξιωματικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τον ρώτησε πώς γίνεται να συμμετέχει σε πορείες, αφού το μόνο που ήθελε ήταν να πλουτίσει και να γίνει καπιταλιστής:«Ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει τα πάντα κι εγώ είμαι συλλέκτης εμπειριών», απάντησε αποστομωτικά ο Αλέξανδρος.

Το ίδιο μας είπαν ότι έλεγε και στους φίλους του, που επίμονα τον ρωτούσαν τι σημαίνουν τα ακατάληπτα γράμματα στην ωλένη του.

Οι φίλοι του λένε ότι στα 13 του ήδη κατάφερε να «σπάσει» τα συστήματα ασφαλείας μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών και να γίνει κάτοχος των αρχείων της. Η υπογραφή που επέλεξε για τον εαυτό του ήταν το n-splitter, που σημαίνει «διαχωριστής», ενώ σε πιο ελεύθερη απόδοση splitter μπορεί να ονομαστεί κι «αυτός που δημιουργεί νέες κατηγορίες στην ταξινόμηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: