Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σε ένα δήμο της Αττικής, τρεις δημτικές παρατάξεις δείχνουν το καλο παράδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς και δράσης!

Μία θετική και καλοδεχούμενη εξέλιξη στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης Αττικής!

Σε αντίθεση με το οξύ πνεύμα των πολλών προσωπικών και κομματικών αντιθέσεων, που και αυτές, πλην των άλλων, έχουν συμβάλει στο να βρίσκεται σήμερα η χώρα στο χείλος της καταστροφής, είναι ευχάριστο που σε ένα δήμο της χώρας, το Ελληνικό – Αργυρούπολη, τρείς δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η μία εκ των οποίων η αξιωματική, συμφώνησαν, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές τους, να ξεκινήσουν από κοινού δράση με στόχο τα μεγάλα ζητήματα του δήμου.
Είναι παράδειγμα προς μίμηση και, βέβαια, μια θετική εξέλιξη που πιστεύουμε θα βοηθήσει τη δημοτική αρχή και θα ωφελήσει το δήμο, ιδιαίτερα στις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνάει ο τόπος, ο οποίος έχει ανάγκη από τη ουσιασική κα αληθινή σύνθεση ιδεών, πολιτικών και δράσεων και όχι την αποσύνθεση, το ψέμα και την υποκρισία!....

Οι παρατάξεις αυτές ήδη ανέλαβαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τρείς από κοινού πρωτοβουλίες για ισάριθμα ζητήματα του δήμου, όλα εξ΄ ίσου σημαντικά.

Η πρώτη είχε να κάνει με την λειτουργία της γραμμής και των δύο σταθμών του μετρό Αργυρούπολης και Ελληνικού. Εκ του αποτελέσματός της αποδείχθηκε ότι πέτυχε το στόχο της.

Η δεύτερη ήταν η από κοινού παρέμβασή τους για ένα καυτό ζήτημα που ενδιαφέρει όλους του πολίτες. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου που θέλει να μεταφέρει στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη μέρος από τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες της Αθήνας. Η απήχηση της παρέμβασης αυτής φάνηκε από την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης και τη μαζική έγκριση – υπογραφή του σχετικού ψηφίσματος.

Η τρίτη από κοινού παρέμβασή τους είχε να κάνει με το δάνειο που θέλει να συνάψει η δημοτική αρχή. Διαβάσαμε προσεχτικά την κοινή ανακοίνωση - πρόταση που υπέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη. Τη βρήκαμε οικονομικά σωστή και επιχειρηματολογικά λογική. Ελπίζουμε ότι η αποδοχή της θα ωφελήσει το δήμο στην καλύτερη λειτουργία του και στη σωστότερη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων του.

Δεν προκαλεί εντύπωση, ούτε είναι πρωτόγνωρο, το ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν, ή θα ενοχληθούν από την κοινή δράση των τριών παρατάξεων. Εχουν τους δικούς τους λόγους και μέχρις εδώ.

Ο τόπος, πάνω από όλα, χρειάζεται πραγματική ενότητα οραμάτων, αρχών, στόχων και δράσης των πολιτικών του δυνάμεων για να πάει μπροστά. Οπου και όποτε αυτή επιτυγχάνεται είναι καλοδεχούμενη από τους πολίτες, που γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι, κάθε φορά, επωφελήθηκαν και επωφελούνται από τα αποτελέσματα της διάσπασης και του διχασμού των πολιτικών δυνάμεων και, κατ΄επέκταση, της κοινωνίας. Οι πολίτες περιμένουν, σήμερα παρά ποτέ, να δουν πρωτοβουλίες και δράσεις πολιτικού ήθους, δημοκρατίας, έμπρακτης ενότητας, και όχι κατ’ ευφημισμόν! Επίσης, ο τόπος χρειάζεται τομές και τόλμη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας δήμος παραγωγικός και νοικοκυρεμένος, που να εξυπηρετεί και όχι να δυσκολεύει τους πολίτες, να δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και να μην τα διογκώνει, να δίνει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη και, τέλος, να ενισχύει το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: