Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Όπου φύγει - φύγει από τα μέτρα της απόγνωσης...


Αυξημένα μέτρα για την αναμενόμενη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνει η Τροχαία. Παρά την οικονομική κρίση και τα νέα, δυσβάσταχτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οι πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αναζητήσουν μαζικά ένα τριήμερο απόδρασης από τη μουντή καθημερινότητα...Ο καιρός πάντως δεν αναμένεται να σταθεί και ιδιαίτερος «σύμμαχος» στο πλευρό των εκδρομέων, καθώς, σε γενικές γραμμές, αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, για το Σάββατο η ΕΜΥ αναφέρει ότι αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα στα βορειοδυτικά και από τη νύχτα στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορεοδυτικοί και στα νότια θα φτάνουν τα επτά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Κυριακή

Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο άστατος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.
Δευτέρα

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί και βελτίωση το απόγευμα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τα μέτρα της Τροχαίας

Έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος θα εφαρμόζονται από την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας.


Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Τροχαίας, από τις 4 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ, στο ρεύμα εξόδου, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών με φορτίο άνω του 1,5 τόνου:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Αντιθέτως, τη Δευτέρα 13 του μήνα και αυτή τη φορά στο ρεύμα εισόδου από τις τέσσερις το απόγευμα εως και τις 23:00 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους οδηγούς των οχημάτων που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα της χώρας. Η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφής: Συνεχείς ελέγχους και μπλόκα σε όσους οδηγούς θέτουν σε κίνδυνο άλλους συνταξιδιώτες τους, οδηγούν επικίνδυνα, απρόσεκτα και με υπερβολική ταχύτητα.

"Δεν Πληρώνω" το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος

Σε κινητοποιήσεις προχωρεί και πάλι, με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το Κίνημα «Δεν Πληρώνω», σηκώνοντας τις μπάρες στις εθνικές οδούς και αποκλείοντας τα μηχανήματα ακύρωσης του Μετρό στο Σύνταγμα.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

- Άνοιγμα διοδίων Αγίας Τριάδας Μωλου, Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα.
- Άνοιγμα διοδίων Ρίου (Πάτρα), Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα.
- Αποκλεισμός ακυρωτικών μηχανημάτων στο Μετρό Συντάγματος, Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα.
- Άνοιγμα διοδίων Αφιδνών, Δευτέρα 13/6, στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: