Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Και οι έμποροι στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Επτά χιλιάδες ατομικά εισιτήρια, 400 εισιτήρια Ι.Χ. αυτοκινήτων και 150 εισιτήρια για φορτηγά έχουν διατεθεί για ταξίδι με πλοία τις ημέρες της 48ωρης κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων, όπως αναφέρθηκε στο 4ο συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων.

Οι έμποροι δηλώνουν ότι δεν είναι αντίθετοι με τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, αλλά ζητούν από τους συνδικαλιστές να αντιμετωπίσουν με όσο γίνεται περισσότερη ευαισθησία το θέμα των επιπτώσεων της απεργίας, διότι -λόγω των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν στα λιμάνια- αρκετοί είναι οι τουρίστες που επιλέγουν να αλλάξουν τον προορισμό τους.

Στο μεταξύ η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων καλεί τους εμπόρους την ερχόμενη Τετάρτη, 29 του μήνα, να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να δώσουν το «παρών» στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις, ενώ για την ίδια ημέρα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, αποφασίστηκε τρίωρη στάση εργασίας για τα καταστήματα στο Αγρίνιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί ενώ στις 8 το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Παπαστράτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: