Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Συνελήφθησαν χάκερς στην Ισπανία

Οι χάκερς που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και την Αλμερία ήταν "ειδικοί", ικανοί να "κρυπτογραφούν" τις δοσοληψίες τους, εξήγησε ο Μανουέλ Βάσκεθ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τρεις "κυβερνοπειρατές" που πιστεύεται ότι είναι οι υπεύθυνοι της διεθνούς οργάνωσης "Ανώνυμοι" για την Ισπανία συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία και κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Οι χάκερς που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και την Αλμερία ήταν "ειδικοί", ικανοί να "κρυπτογραφούν" τις δοσοληψίες τους, εξήγησε ο Μανουέλ Βάσκεθ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ισπανικής αστυνομίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει την επιχείρηση αυτή, την πρώτη εναντίον των "Ανώνυμων" στην Ισπανία.

Οι δύο από τους συλληφθέντες δεν είχαν ιντερνετική σύνδεση στο σπίτι τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό γινόταν για να μην κινήσουν υποψίες. Συνδέονταν στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο των γειτόνων τους. Οι "Ανώνυμοι" είναι μια "οργάνωση πειρατών που αποτελείται από ανεξάρτητους πυρήνες" οι οποίοι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον ιστοτόπων και εξυπηρετητών (servers) δικτύων, κυρίως μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν μολυνθεί από κάποιον ιό και ελέγχονται εξ αποστάσεως.....

Το ΝΑΤΟ θεωρεί "απειλή" την οργάνωση αυτή γιατί τα μέλη της μπορεί να επιτεθούν ή να "κατεβάσουν" τα συστήματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με την ισπανική αστυνομία. Οι "Ρομπέν των Δασών" του Ίντερνετ έγιναν γνωστοί από τις επιθέσεις τους εναντίον των ιστοσελίδων πιστωτικών καρτών, με αφορμή την απόφαση που έλαβαν δύο συγκεκριμένες εταιρείες να διακόψουν τη ροή χρημάτων προς την ιστοσελίδα WikiLeaks.

Στο σπίτι του ενός από τους τρεις κυβερνοπειρατές, στο Χιχόν της βορειοδυτικής Ισπανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν σέρβερ από τον οποίο έγιναν οι επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων στην Αίγυπτο, την Αλγερία, τη Λιβύη, το Ιράν, τη Χιλή, την Κολομβία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο 31χρονος άνδρας, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αλμερία, πιστεύεται ότι ήταν αυτός που συντόνιζε τις επιθέσεις. Από τον ίδιο εξυπηρετητή είχαν γίνει οι επιθέσεις εναντίον της ιστοσελίδας του PlayStation της ιαπωνικής εταιρείας Sony, εναντίον των ισπανικών τραπεζών BBVA και Bankia και της ιταλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Enel.

Οι κυβερνοπειρατές κατηγορούνται ακόμη ότι πρόσφατα εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον των ιστοσελίδων του ισπανικού κοινοβουλίου, της αστυνομίας της Καταλονίας, της ισπανικής Εκλογικής Επιτροπής και του συνδικάτου UGT.

Δεν υπάρχουν σχόλια: