Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

"Θα συνεχίσουμε με κάθε τίμημα"


ΓΙΩΡΓΟ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙΣ, Ε;

Ως υπεύθυνη κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων και περικοπών κόστους δήλωσε σε συνέντευξή του στην Φιλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου...



«Είναι ακόμα πολύ νωρίς να συζητήσουμε για πιθανή επιπρόσθετη βοήθεια» δήλωσε σε συνέντευξή του σε φιλανδική εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα θα αποπληρωθούν, ενώ υποστήριξε πως εάν μείνει η χώρα μας χωρίς οικονομική βοήθεια "για οποιοδήποτε λόγο", αυτό θα οδηγήσει στην "καταστροφή", σε μία γρήγορη και ισχυρή συρρίκνωση της οικονομίας και στην απουσία της χρηματοδότησης της αγοράς.

Όσον αφορά στην άρνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συμφωνήσει με την κυβέρνηση, ο κ. υπουργός ανέφερε ότι "είναι ατυχές που η αντιπολίτευση δεν θέλει να συμμετάσχει στην διάσωση της Ελλάδας", ενώ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, επεσήμανε ότι όλες οι πλευρές είναι πολύ προσεκτικές και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι "θα φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να συζητήσουμε για πιθανή επιπρόσθετη βοήθεια".

Σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, με ταυτόχρονο έλεγχο της είσπραξης των εσόδων και των αποκρατικοποιήσεων σε ξένους, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "δεν θα σχολιάσω το δημοσίευμα αυτό, γιατί καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Οι αποφάσεις για πιθανή νέα βοήθεια θα ληφθούν αργότερα και εξαρτάται από την ικανότητα ή μη της Ελλάδας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές την επόμενη χρονιά. Τώρα, μοιάζει δύσκολο".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω οτι ξερουν ακριβως το κοστος!!