Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

WSJ: Θέλετε να αγοράσετε ένα ελληνικό νησί;


Αυτός είναι τίτλος του άρθρου της Wall Street Journal που προτρέπει τους αναγνώστες της να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, καθώς συμπληρώνει “τώρα είναι η ευκαιρία” με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.

Στο άρθρο της, η Wall Street Journal, αναφέρει το πλήρες πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας πως η κυβέρνηση προσβλέπει στην πώληση της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας,...



που ανέρχονται σε περίπου 75.000 ακίνητα, ανάμεσα τους το Καζίνο του Μον Παρνές, ξενοδοχεία και θέρετρα.

Οι πρώτες 20 με 30 ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες , ενώ ο Αριστορέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής του τμήματος ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα πως η Ελλάδα αποσκοπεί σε έσοδα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα περισσότερα ακίνητα της Ελλάδας είναι υποανάπτυκτες περιοχές ή εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες, όπως το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

“Η στρατηγική μας (σ.σ. της κυβέρνησης) είναι να επιτύχουμε εκμισθώσεις διάρκειας 30 με 40 χρόνων, αναλόγως του ακινήτου, αλλά το κράτος σίγουρα θα διατηρήσει την ιδιοκτησία”, λέει ο κ. Καρυτινός στην WSJ.

Οι μακροπρόθεσμες εκμισθώσεις είναι ελκυστικές για πολιτικούς λόγους.

Η ανάπτυξη που θα επιφέρουν οι ξένοι επενδυτές θα γίνει πιο “εύπεπτη” για τους Έλληνες πολίτες αν ξέρουν ότι η ελληνική Γη παραμένει στο κράτος.

Κάτι τέτοιο μπορεί να το προτιμούν και οι επενδυτές, υποστηρίζει η WSJ, αφού οι περισσότερες τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, πράγμα που καθιστά απαγορευτική την πώληση τους λόγω της υψηλής τους τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: