Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Αυστραλία: 274.000 σπίτια θα καλυφθούν από τη θάλασσα


Εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες και εμπορικά κτίρια σε παραθαλάσσιες περιοχές στην Αυστραλία, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ως το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή...Σύμφωνα με τη μελέτη, με τίτλο “Κίνδυνοι για τις παραθαλάσσιες περιοχές”, η στάθμη των υδάτων θα ανέλθει τόσο, ώστε να εξαφανίσει 35.000 χιλιόμετρα δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, 274.000 σπίτια και 8.000 εμπορικά κτίρια.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αυξηθούν.

Ήδη τα φαινόμενα αυτά προκαλούν ζημιές ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αν και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ζημιές από τον τις πλημμύρες και τον κυκλώνα που έπληξαν το Κουϊνσλαντ ανήλθαν στα 6.8 δις. Δηλαδή ένα δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο υπουργός Κλιματικών Αλλαγών, Γκρεγκ Κόμπατ, δήλωσε ότι η μελέτη αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα για να βοηθήσει τον κόσμο να προσαρμοσθεί μπροστά στους επερχόμενους κινδύνους αλλά και για να πεισθεί για την αναγκαιότητα να φορολογηθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον.

Την Κυριακή (05/06) οικολογικές οργανώσεις και συνδικάτα οργάνωσαν συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, για να εκφράσουν την υποστήριξη τους στην απόφαση της κυβέρνησης Γκίλαρντ να επιβάλει φόρο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: