Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επιστολή - βόμβα 20 βουλευτών του ΠαΣοΚ προς Παπανδρέου


Ενδεχόμενο ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό σηματοδοτεί επιστολή 20 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητούν σημαντικές αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και εκφράζουν επιφυλάξεις για τη στάση τους στη Βουλή.

Αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και τα πεπραγμένα στην Οικονομία,...



ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συνυπογράφουν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι θα "υπάρξει πρόβλημα" εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν από το πρωί και ήθελαν πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράφουν "επιστολή διαμαρτυρίας" προς τον Γ.Παπανδρέου.

Ο κ.Κουρουμπλής δήλωσε ότι κυκλοφορεί η επιστολή και συλλέγονται υπογραφές, ενώ τόνισε: "ζητάμε να γίνει συζήτηση" καθώς "υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα". Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλη εάν δεν προηγηθεί συζήτηση.

O Π.Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

"Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι "υπάρχουν σημεία για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις".

Ο Π.Κουρουμπλής επισήμανε, επίσης, ότι οι βουλευτές ζητούν και απολογισμό του τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά σε διάφορους τομείς -όπως η είσπραξη φόρων- και να εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι είναι αυτό που διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή - της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει γίνει γνωστό - οι βουλευτές ζητούν αλλαγές σε σημαντικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν οι "απαραίτητες διορθώσεις", είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.

Αλλες πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές να ζητούν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου κατ' άρθρο στη Βουλή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής, δηλαδή να μπορούν να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν κάποια άρθρα κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: