Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τελεσίγραφο από τρόικα: Κλέιστε τώρα μία ΔΕΚΟ

Χαρακτήρα τελεσιγράφου προς την κυβέρνηση προσλαμβάνει η απαίτηση της τρόικας να κλείσουν δημόσιες επιχειρήσεις. Καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η έγκριση της πέμπτης δόσης του δανείου, αξιώνει να μπει λουκέτο σε ΔΕΚΟ. Στο «κόκκινο» βρίσκονται 1.800 Οργανισμοί με το φάσμα της απόλυσης αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Κλείσιμο σε ΔΕΚΟ εδώ και τώρα ζητεί η τρόικα. Οι επικεφαλής της τριμερούς στις μαραθώνιες και σκληρές διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο επιμένουν ότι πρέπει να μπει άμεσα "μαχαίρι" στο Δημόσιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανένδοτοι στο θέμα του κλεισίματος δημόσιων οργανισμών και των απολύσεων υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.....

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επί της ουσίας προανήγγειλε «λουκέτο» σε ΔΕΚΟ, σημειώνοντας πως «αν χρειάζεται, θα γίνει κι αυτό».

Υπό την πίεση της τρόικας, η οποία έχει μορφή τελεσιγράφου εν όψει της έγκρισης της 5ης δόσης, 1.800 φορείς βρίσκονται στο "κόκκινο", καθώς εξ αυτών θα επιλεγούν ποιοι θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν και χιλιάδες υπάλληλοι αορίστου χρόνου σε ΔΕΚΟ, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και σε ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Πάντως στην κυβέρνηση τονίζουν πως θα γίνει προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των απολυθέντων μέσω μετατάξεων και εθελούσιας αποχώρησης.

Πιο αναλυτικά, η τρόικα εμμένει για το οριστικό κλείσιμο ΔΕΚΟ και μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ρίξει στο τραπέζι και ονόματα συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων που θα πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία τους, με το σκεπτικό ότι «γεννούν» διαρκώς νέα ελλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: