Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Ψυχάρης χρεώνει το αδιέξοδο στον Γιώργο και προτείνει εκλογές!

Νέο χτύπημα Ψυχάρη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, με ενυπόγραφο άρθρο του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.


Ο εκδότης, αναφερόμενος στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες και να επιβεβαιώνουν Συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί ύστερα από τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις. Οι συναντήσεις δεν γίνονται για να διαπιστώνονται οι διαφωνίες».

Στη συνέχεια, διαπιστώνει ότι η τακτική του Πρωθυπουργού δημισούργησε πολιτικό αδιέξοδο και κλείνει το άρθρο του τονίζοντας ότι «στις δημοκρατίες αδιέξοδα δεν υπάρχουν, υπάρχουν εκλογές».....

Δεν μπορεί άλλωστε να είναι τυχαίο ότι σήμερα, τα ΝΕΑ, κάνουν πρώτο θέμα το κίνημα των «αγανακτισμένων» υπό τον τίτλο «Η μεγάλη γιορτή της διαμαρτυρίας».

Όλο του άρθρο του Στ. Ψυχάρη, παρατίθεται στη συνέχεια:

«ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...»

Ενας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους έλληνες πρωθυπουργούς εξηγούσε στους δημοσιογράφους τους λόγους για τους οποίους δεν δεχόταν να γίνει συνάντηση κορυφής με την ηγεσία της Τουρκίας.

«Οι συναντήσεις κορυφής έλεγε- πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες και να επιβεβαιώνουν Συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί ύστερα από τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις. Οι συναντήσεις δεν γίνονται για να διαπιστώνονται οι διαφωνίες». Ο ίδιος πολιτικός ηγέτης προσέθετε ότι μια αποτυχημένη συνάντηση των ηγετών δύο χωρών που βρίσκονται με το χέρι κοντά στη σκανδάλη, μοιραίο αποτέλεσμα έχει τον πόλεμο!

Οι φράσεις αυτές είναι κατά έναν τρόπο επίκαιρες, καθώς αναζητείται η ερμηνεία των όσων συνέβησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Μια συνάντηση των πολιτικών ηγετών της χώρας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, απέληξε σε διαπίστωση και επιβεβαίωση της πλήρους μεταξύ των διαφωνίας επί του μείζονος προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Μια διαπίστωση που φαίνεται και άσκοπη δοθέντος ότι οι διαφωνίες αυτές είχαν προκύψει ανάγλυφες πριν από λίγα μόλις 24ωρα κατά τη συνάντηση των κκ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κληθεί να ερμηνεύσει τέτοιες πράξεις και παραλείψεις, αν φυσικά οι επιγενόμενοι ενδιαφέρονται για τα γεγονότα μιας εποχής (μας) από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Ευτυχώς βέβαια οι ενδοελληνικές διαφωνίες κορυφής δεν οδηγούν σε... Πόλεμο, απλώς δημιουργούν πολιτικό αδιέξοδο, όπως από όλους ομολογείται. Αλλά στις δημοκρατίες αδιέξοδα δεν υπάρχουν, υπάρχουν εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: