Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ιούνιος 2011-Η έκλειψη των ανατροπών


Η αρχή γίνεται στις 1-2 Ιουνίου, ενώ τα επόμενα επεισόδια θα παιχτούν στις 15-16 του ίδιου μήνα και την 1η Ιουλίου. Τρεις εκλείψεις σε ένα μήνα είναι βέβαια ...too much, το φαινόμενο ωστόσο δεν είναι πρωτόγνωρο, ούτε τόσο σπάνιο. Σίγουρα πάντως, παραπέμπει σε υπερβολικές ή ακραίες εκδηλώσεις είτε της φύσης, είτε των ανθρώπων.

Μάλιστα, η πρώτη έκλειψη του καλοκαιριού παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε κοσμικό επίπεδο...



Α.Τώρα θα παιχθούν όλα
Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Οι εκλείψεις θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, αφού ήδη όλα κρέμονται από μια κλωστή. Όσο και αν θέλω να είμαι πιο αισιόδοξος τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για εθελοτυφλίες.

Τετάρτη 1/6, ώρα 00:17

Η έκλειψη είναι Ηλιακή και γίνεται στις 11 μοίρες των Διδύμων. Η παρουσία του Κρόνου σε τρίγωνο με το σημείο της έκλειψης είναι μια ένδειξη πως θα είναι «χτυπήματα» τα οποία μας δίνουν περιθώρια αντοχής. Η έκλειψη συμβαίνει μέσα στον 1ο οίκο στον χάρτη της Ελλάδας του 1830 ενώ στον χάρτη της μεταπολίτευσης μέσα στον 12ο οίκο.
Ολική επαναφορά ή αλυσιδωτή αντίδραση δοκιμασιών;

Αυτή η έκλειψη λόγω της πραγμάτωσης της μέσα σε μεταβλητά ζώδια δείχνει γεγονότα κατ΄ επανάληψη . Η Υδροχοϊκη φύση της σε συνδυασμό με το πνεύμα των Διδύμων δείχνει πως η θεωρία απέχει παρασάγγας από την πράξη είτε πρόκειται για τις «καρέκλες» είτε για την «πατρίδα».

Στην Ελλάδα ακόμη έχουν στόματα
δημοκρατία να διδάσκουν:
εδώ εκλέγουνε τα πρόβατα
τους λύκους, να τους βόσκουν.
Ίγκορ Γκούμπερμαν

Οι εξισώσεις της Uranian λένε: Προσπάθεια σύναψης συνεργασίας με άτομα που διαπρέπουν στο χώρο τους. Προσπάθειες που θα αναδείξουν μια κορυφαία προσωπικότητα και μάλλον γυναίκα. Λόγια που θα αποσκοπούν να σαγηνέψουν το πλήθος. Καλλιεργημένα άτομα προσπαθούν να ηγηθούν. Επικαλούμενοι την Ιστορία και την Θρησκεία. Το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να πετύχει. Συζητώντας για μια συναλλαγή. Ελάχιστοι που συμφωνούν. Ενας μετασχηματισμός-μια μεταμόρφωση που για να επιτευχθεί θα πρέπει να διαλυθεί μια «άρρωστη» κατάσταση. Η αγορά είναι στα κάτω. Πτωχεύσεις, παύσεις πληρωμών οικονομικές διαλύσεις. Για να πιεστεί ή να καταπιεστεί από άλλους. Το μεγάλο υψόμετρο. Η πτώση και συντριβή μιας κυβέρνησης.

LASC: Συνάθροιση ατόμων. να βρεθεί κάποιος σε μια δύσκολη θέση και να υπερνικήσει τα εμπόδια. Κατάθλιψη. Μια μεγάλη εξαπάτηση. Προϊστάμενοι που περνούν «δύσκολα» στις υπηρεσίες τους. Η αναθεώρηση –η ακύρωση διαταγμάτων και νόμων. Ξαφνική επέμβαση μιας κυβερνητικής δύναμης χωρίς επιτυχία.

Β. Σώπα, όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες...
Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος

Το ερώτημα βέβαια είναι, ποιές καμπάνες;
Η κρισιμότητα της συγκεκριμένης έκλειψης για την χώρα μας φαίνεται να είναι μέγιστη, τουλάχιστον με βάση το αναθεωρημένο ωροσκόπιο του 1830, το οποίο προσωπικά χρησιμοποιώ (με τον Ωροσκόπο στην 25η μοίρα του Ταύρου).

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών ο Ωροσκόπος της συμπίπτει με το Μεσουράνημα στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, ενώ το Μεσουράνημα της έκλειψης πέφτει με τη σειρά του πάνω στην ακμή του 7ου στον Σκορπιό. Σαν να έχει «κλειδώσει» πάνω στην χώρα το κοσμικό ρολόι και σίγουρα ένας τέτοιος συντονισμός είναι εξαιρετικά σπάνιος.

Επιπλέον, από μια αστρο-ιστορική σκοπιά, οι εκλείψεις στο ζώδιο των Διδύμων έχουν για την πατρίδα μας μια επίμονη σύνδεση με φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης. Είναι χαρακτηριστικό πως τέτοιες εκλείψεις είχαμε το 1965, το 1973-74 και το 1993. Η «Αποστασία», το κίνημα του Ναυτικού κατά της Χούντας και το Πολυτεχνείο με όσα ακολούθησαν αλλά και η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά, είναι τρεις εξαιρετικά «εύγλωττες» καταστάσεις που μας δίνουν το μέτρο για τα όσα θα συμβούν στο επόμενο διάστημα.

Όσο κι αν θέλει ο Γ Παπανδρέου να εξαντλήσει την τετραετία, είναι φανερό πως δεν την βγάζει. Και μάλιστα είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα βέλη θα έρθουν εκ των έσω.

Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά η έκλειψη της 1/2 Ιουνίου έχει ιδιαίτερα ανατρεπτικά χαρακτηριστικά για όλον τον κόσμο.

Κι αυτό προκύπτει από τις «κρυφές» όψεις ανάμεσα στους τροπικούς και αστρικούς πλανήτες με επίκεντρο του ενδιαφέροντος φυσικά τα δύο Φώτα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν: Οι σύνοδοι του αστρικού Ήλιου και της αστρικής Σελήνης με τον τροπικό Άρη στον Ταύρο, οι αντιθέσεις με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη, τα τετράγωνα με τον αστρικό Ουρανό στους Ιχθύες και ακόμη δύο τετράγωνα με τον αστρικό Κρόνο στην Παρθένο! Η όλη κατάσταση θυμίζει ...τζακ ποτ στο τζόκερ, ένα τζακ ποτ όμως της ανατροπής...

Άρης, Κρόνος, Ουρανός και Πλούτωνας σε πλήρη ετοιμότητα είναι διατεθειμένοι να ταρακουνήσουν το σύμπαν!



Το τετράγωνο του αστρικού Δία με τον τροπικό Πλούτωνα αλλά και η σύνοδος του με τον τροπικό Ουρανό θέτουν επιπλέον ζητήματα για μια συνολική και παγκόσμια αποσταθεροποίηση -οικονομική και πολιτική- ένα ντόμινο εξελίξεων που ίσως τελικά μπροστά τους το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδας παρότι σχετικό, θα φαντάζει ...αμελητέο.
Το καμπανάκι κτυπά τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για το σύνολο των G8.

Οι «ισχυροί κάνουν πάντα τα δικά τους σχέδια αλλά η ζωή -ή ο Θεός αν προτιμάτε- έχει άλλα. Κι όπως μια καμαριέρα έριξε ...νοκ άουτ τον Στρος Καν, έτσι μπορεί να πέσουν και μερικοί ακόμη «βασιλείς» που νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο.

Όλα αυτά τα φαινόμενα δεν είναι αναγκαίο να συμβούν άμεσα, αφού είναι γνωστό πως η επιρροή μιας έκλειψης μπορεί να κρατήσει για μήνες. Σίγουρα όμως θα υπάρξουν τα πρώτα σημάδια, όχι για το τέλος του κόσμου όπως διατείνεται ο ιεροκήρυκας Κάμπινγκ αλλά για μια αλλαγή ισορροπιών που θα «ρίξει τον κύβο» για την επόμενη φάση της παγκοσμιοποίησης, την διά πυρός και σιδήρου Παγκόσμια Τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: