Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τους "έδωσε" ο Δαλούκας


Ονόματα και διευθύνσεις φέρεται να έδωσε στον κ. Σιμιτζόγλου ο Γιώργος Δαλούκας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, στο γραφείο του, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Ο διαιτητής είπε στον αθλητικό εισαγγελέα, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, ότι δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ στην καριέρα του, ωστόσο δέχεται αφόρητες πιέσεις το τελευταίο διάστημα...



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεσσαλός διαιτητής έχει κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο που του τηλεφώνησε πριν τον αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός, το οποίο δεν προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, αλλά του άσκησε πιέσεις.

Κατέθεσε, επίσης, ονόματα ανθρώπων που εμπλέκονται, καθώς και τις διευθύνσεις τους, ενώ αναφορικά με την επιστολή που φέρεται να έστειλε στην ΕΠΟ και στην ΟΥΕΦΑ είπε ότι δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Δαλούκας στάθηκε επίσης και στο παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Στο παιχνίδι Άρης - Παναθηναϊκός έκανα ένα ανθρώπινο λάθος και αυτό πληρώνω τώρα».

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο Γιώργος Δαλούκας χαρακτηρίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ως ιδιαιτέρως σημαντικά, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ο αθλητικός εισαγγελέας πιστεύει ότι πρόκειται για υπόθεση δωροδοκίας και έτσι αναμένεται μετά τα όσα άκουσε να καλέσει στο γραφείο του τόσο τον Σοφοκλή Πιλάβιο, όσο και τον Κύρο Βασσάρα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη κληθεί ο δημοσιογράφος, Κυριάκος Θωμαΐδης.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη κλήση των Αχιλλέα Μπέου, Νικόλα Πατέρα και Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτή ενδέχεται να γίνει σε δεύτερη φάση, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των πρώτων μαρτύρων. Στην δεύτερη φάση, δεν αποκλείεται να κληθούν ακόμα και ως ύποπτοι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι, από την στιγμή που δεν υπάρξουν ποινικές διώξεις.

Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί πως σ' αυτή την πρώτη φάση δεν μπορεί να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Αυτή την στιγμή, διερευνώνται αδικήματα δωροδοκίας και εκβίασης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα είναι πλημμελήματα ή κακουργήματα. Αν είναι πλημμελήματα, δεν μπορεί να γίνει άρση απορρήτου. Μπορεί να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου μόνο αν είναι κακουργήματα.

Τέλος, ο κ. Σιμιτζόγλου δεν δείχνει να λαμβάνει καθόλου υπόψιν του αν οι κασέτες είναι νόμιμες ή παράνομες. Από την στιγμή που θεωρεί πως το υλικό που έχουν είναι αξιοποιήσιμο και προκύπτουν από αυτό πράγματα, τον καλύπτουν και είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: