Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στα ίχνη "μαύρου" χρήματος για τα υποβρύχια


Δυο λογαριασμοί της τράπεζας WestDeutschlandes bank στο Έσεν και το Ντύσελντορφ στη Γερμανία, φαίνεται να οδηγούν στα ίχνη μυστικών πληρωμών για τα υποβρύχια, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Η Εισαγγελία της Αθήνας, που ερευνά την υπόθεση ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών με αίτημα δικαστικής συνδρομής στις γερμανικές αρχές...



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δυο λογαριασμοί οδηγούν και σε άλλους με δικαιούχους Έλληνες πολίτες, σε ελβετικές τράπεζες. Επίσης βρέθηκαν τιμολόγια, αποδεικτικά πληρωμών εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες off-shore, που γίνονταν μέχρι πρόσφατα, το 2009.

Και συνδικαλιστές στο «pay roll»

Λογιστής των Ναυπηγείων, προσκόμισε στο ΣΔΙΕ εντολές του ΔΣ βάσει των οποίων έγιναν πληρωμές εκατομμυρίων σε εταιρίες φαντάσματα με έδρα το Νέο Δελχί ή τις ολλανδικές Αντίλλες. Με έκπληξη διαπίστωσαν επίσης οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ ότι ως πρόσφατα από τα μισθολόγια των Ελληνικών Ναυπηγείων πληρώνονταν ακόμα οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι αδιευκρίνιστο τι έργο παρείχαν.

Δεύτερη μάρτυρας, αναφέρει το «Βήμα», είναι η γραμματέας του ΔΣ των Ναυπηγείων, η οποία προσκόμισε έγγραφα με όλες τις εταιρίες, που είχαν κληθεί να πραγματοποιήσουν τα αντισταθμιστικά έργα στα Ναυπηγεία. Από τον ΣΔΟΕ ερευνάται βέβαια κατά πόσο στις εταιρίες συμμετείχαν και αξιωματικοί, που συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά νωρίτερα συμμετείχαν σε επιτροπές του υπουργείου Άμυνας και αποφάσισαν, που θα δωθούν τα αντισταθμιστικά έργα.

Από τον ΣΔΟΕ ερευνώνται επίσης οι δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία δυο πρώην υπουργών Άμυνας, αλλά και δυο πρώην γενικών γραμματέων του ιδίου υπουργείου. Έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί και των τεσσάρων αυτών προσώπων (στα πλαίσια και παλιότερης εντολής της ελληνικής Εισαγγελίας), καθώς και των συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση, είτε με εταιρία, είτε με καταβολή το επίμαχο διάστημα από τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: