Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τανκς του Καντάφι πλησιάζουν στην κεντρική πλατεία της Ζαουίγια


Προς την κεντρική πλατεία της πόλης Ζαουίγια που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, κατευθύνονται τανκς των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα μαχητές της αντιπολίτευσης, την ώρα που το ΝΑΤΟ εξετάζει τη νομιμότητα επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών...



"Βλέπουμε τανκς. Παντού υπάρχουν τανκς", δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ο μαχητής προθέτοντας ότι στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Καντάφι ελέγχουν την κύρια οδική αρτηρία και τα περίχωρα της Ζαουίγια.
Οι δυνάμεις των εξεγερμένων ελέγχουν ακόμη την κεντρική πλατεία και οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται σε απόσταση 1.500 μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, πυροβολώντας οποιονδήποτε τολμά να βγει από το σπίτι του, ενώ η πόλη έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές.

"Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεν μπορούν ούτε να τούς θάψουν. Η Ζαουίγια είναι έρημη. Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Δεν υπάρχουν ούτε ζώα, ούτε καν πουλιά στον ουρανό", είπε.

Την ίδια ώρα τη νομιμότητα επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ενώ ο Καντάφι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το γαλλικό δίκτυο LCI, κατηγορεί τους Δυτικούς και ειδικά τη Γαλλία για "αποικιοκρατική συνωμοσία" εναντίον της χώρας του.

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση των Δυτικών και ειδικά του Παρισιού, που στηρίζει τους αντικαθεστωτικούς, ο Καντάφι απάντησε: "Θέλουν να αποικήσουν ξανά τη Λιβύη. Πρόκειται για μια αποικιοκρατική συνωμοσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: