Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Anonymous: Στη φόρα τα emails της Bank of America


Για άλλη μια φορά, οι Anonymous έδειξαν ότι δεν αστειεύονται όσον αφορά τις αποκαλύψεις τους. Και αυτό γιατί οι ίδιοι έβγαλαν κυριολεκτικά στη φόρα εσωτερικά emails ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Bank of America.

Σύμφωνα με τους Anonymous τα email αυτά αφορούσαν ενδοεταιρικές επικοινωνίες...



ανάμεσα στη θυγατρική ασφαλιστική εταιρεία της Τράπεζας, την Balboa Insurance, όπου ανέλυαν λεπτομερώς τα σχέδια τους για διαγραφή “ευαίσθητων” εγγράφων.

Σύμφωνα με έναν από την ομάδα των Anonymous, τα έγγραφα αυτά αφορούσαν παράνομες πρακτικές αποκλεισμού υποθηκών.

Το τι περιείχαν ακριβώς βέβαια αυτά τα έγγραφα που προορίζονταν για διαγραφή δεν το μάθαμε ποτέ, όμως η Bank Of America ισχυρίζεται πως το περιεχόμενο τους δεν ήταν “εγκληματικό” όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, χωρίς όμως να μπορούν να εξηγήσουν πειστικά για το τι ακριβώς αφορούσαν.

Τα emails είχαν αναρτηθεί αρχικά στην ιστοσελίδα bankofamericasuck.com όμως λόγω της τρομακτικά υψηλής επισκεψιμότητας πέφτει συνεχώς.

Παρ' όλα αυτά, διάφορα mirror sites φιλοξενούν τα email τα οποία κυκλοφορούν και σε torrents – εκτός του Pirate Bay, το οποίο για έναν άγνωστο λόγο δεν εμφανίζει στα αποτέλεσμα του τα εν λόγω αρχεία.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της WikiLeaks
ότι διαθέτει απόρρητα έγγραφα που θα μπορούσαν να “γονατίσουν” την Bank of America, η οποία τότε είχε απαντήσει με κλείσιμο των λογαριασμών του διαδικτυακού τόπου αλλά και του ίδιου του Julian Assange.

Οι Anonymous έχουν δηλώσει από τη μεριά τους ευθαρσώς ότι θα καταφέρουν πλήγματα σε όποιον “πολεμά” τον Julian Assange, ενώ είναι ακόμα νωπές οι μνήμες του πλήγματος που δέχθηκε η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας HBGary από τους Anonymous όταν “τόλμησε” να συνεργαστεί με το FBI για τον εντοπισμό της ομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: