Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Φυλακή για δωροδοκία από 1 ευρώ


ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...

Σκούρα τα πράγματα για τους επίορκους εφοριακούς, οι οποίοι από τούδε και στο εξής θα μπαίνουν φυλακή ακόμα κι αν δεχθούν 1 ευρώ. Για 50 λεπτά το συζητάμε.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, η παθητική δωροδοκία εφοριακού θα τιμωρείται ως κακούργημα, από ένα ευρώ και πάνω...



Ο εφοριακός τότε μπορεί να οδηγηθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και να μείνει εκεί ως και 10 χρόνια, ενώ παρέα θα του κάνει και ο φορολογούμενος που επωφελήθηκε της δωροδοκίας, για να γλιτώσει φόρους από 73.000 ευρώ και πάνω.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την τροπολογία, έως 20 χρόνια φυλάκιση θα αντιμετωπίσουν όσοι επιδίδονται στη λαθρεμπορία αλλά και όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ.

Κατά τα άλλα:

Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στο φόρο που πληρώνεται για τα μερίσματα, ώστε οι μερισματούχοι ελληνικών εταιρειών να μην περιέρχονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους μερισματούχους αλλοδαπών εταιρειών.

Αυξάνεται η πρόβλεψη για τις ζημίες των πρακτόρων Ο.Π.Α.Π. με τζίρο μέχρι 700.000 ευρώ, από 1,5% σε 2%.

Τροποποιείται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των αμοιβών των δικηγόρων, με προκαταβολή φόρου 15% επί των αποδείξεων που εκδίδουν, τον οποίο αποδίδουν οι ίδιοι στις Δ.Ο.Υ..

Δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στην περίπτωση που ενεργείται παρακράτηση φόρου. Το Φεβρουάριο κάθε έτους ο δικηγόρος υποβάλει στη Δ.Ο.Υ. κατάσταση των συμβάσεων έμμισθης εντολής που έχει συνάψει κατά το προηγούμενο έτος.

Επεκτείνεται το μέτρο της απόσυρσης και στα ελαφρά φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: