Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Χρ.Παπουτσής: "Οι Παπανδρέου δε δραπετεύουν στα δύσκολα"


ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ!

“Ο πρωθυπουργός είναι Παπανδρέου. Και οι Παπανδρέου δε δραπετεύουν από τα δύσκολα της πατρίδας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Αναφερόμενος στα σενάρια των τελευταίων ημερών,...



που θέλουν τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει διεθνή θέση, ο κ. Παπουτσής τόνισε πως “φυσικά και θα ηγηθεί και στην επόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ, όταν θα επιβεβαιώνεται το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας”.

Υπενθυμίζεται, ότι την εκτίμηση για “αξιοπρεπή αποχώρηση” του κ. Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ενδεχομένως τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ, έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

“Πιστεύω ότι ψάχνει να βρει μια αξιοπρεπή αποχώρηση για να μην παρομοιαστεί η δική του απόδραση με αυτή του Κ. Καραμανλή”, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday.

Ο υπουργός Πλίτροστασίας του Πολίτη έστειλε μήνυμα προς τους συναδέρφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο, λέγοντας πως “δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε μια στιγμή ότι δεν είμαστε εκπρόσωποι των υπουργείων μας, αλλά εκπρόσωποι των πολιτών στο υπουργείο που μας εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός”, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο της Τρόικα.

“Να αντιληφθούν επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος τους. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα είναι υπαλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ και εκεί λογοδοτούν”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, εμμέσως πλην σαφώς, στράφηκε εναντίον του υπουργού Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως η αναθεώρηση του Μνημονίου είναι συλλογική προσπάθεια.

“Δε διαφωνώ με τον οικονομικό Εισαγγελέα, ούτε με την παρουσία Εισαγγελέα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών. Διαφωνώ με τη συγκέντρωση εξουσιών σε μία Αρχή”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση του ποσού των 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2005, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει όλα τα στοιχεία και είναι αυτό που θέτει τους στόχους για την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας, με όρους δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, ο υπουργός μίλησε για την ανάγκη της “όσο το δυνατόν πιο γρήγορα” αποκατάστασης των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων “χωρίς φυσικά να θέτουμε σε κίνδυνο την επόμενη μέρα”.

Τέλος, ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας πως την ευθύνη για την οργάνωση της πόλης την έχει ο Δήμος Αθηναίων.

“Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί το ρόλο του και να υποστηρίζει τις προσπάθειές του”, υπογράμμισε, τονίζοντας πως “η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να οργανωθεί καλύτερα, να λειτουργεί διαρκώς και να ασκεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: