Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Γ.Παπακωνσταντίνου: Άρον-άρον προσπαθεί τώρα να τα "μαζέψει"


Απάντηση στα όσα αναφέρει στις κυριακάτικες εφημερίδες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Σ. Ντερούζ δίνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με ανακοίνωση που διακινήθηκε πριν από λίγο από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών...



"Οι σημερινές φερόμενες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς", επισημαίνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στις προτροπές της τρόικας "πουλήστε, πουλήστε, πουλήστε".

Ο υπουργός, ωστόσο, δεν διαψεύδει τις εκποιήσεις, απλά τους δίνει άλλο ορισμό. "Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη. Και τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η Ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δείχνει πάντως ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. "Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης", η οποία "μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας", επισημαίνει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και προσθέτει:

"Είναι μια επιλογή που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον".

Πάντως, στην δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα 50 δισ για την αποπληρωμή του χρέους, τα οποία αναφέρονταν όμως στο non paper της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση το star.gr, τα ξημερώματα η τρόικα προχώρησε σε αναδίπλωση με ανακοίνωσή της. Σε αυτήν οι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ τονίζουν ότι ίσως άφησαν λανθασμένες εντυπώσεις, επισημαίνουν ότι σέβονται την ελληνική κυβέρνηση και έχουν συμβουλευτικό ρόλο, στηρίζουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν «αδειάζουν» τους τρεις απεσταλμένους τους στην Αθήνα και τα όσα δήλωσαν για τα 50 δις, που είναι και η ουσία της υπόθεσης. Όλα αυτά, πάντως, έχουν ανασύρει σενάρια πρόωρων εκλογών, ένα συμπέρασμα που βγαίνει και από σύσσωμο τον κυριακάτικο Τύπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: