Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τα γένια έλκουν περισσότερο τις γυναίκες!


Θέλετε δεν θέλετε οι γυναίκες έλκονται απίστευτα από άνδρες με γένια

Το 54% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη προτιμούν τους άνδρες με γένια, όπως δημοσιεύει η Daily Mail, ενώ μόνο 1 στις τρεις προτιμά ένα καλά ξυρισμένο πρόσωπο. Αδιάφορο δηλώνει το 14%.

Η μελέτη παρουσιάζει, ωστόσο, και τους λόγους για τους οποίους οι κυρίες επιλέγουν άνδρες με γένια...



Το 74% δήλωσε πως τα γένια κάνουν έναν άνδρα πιο γοητευτικό και πιο ανδροπρεπή. Η μία στις δέκα θεωρεί πως οι καλοξυρισμένοι άνδρες συνήθως φαίνονται νεότεροι.

Τα δύο τρίτα των γυναικών προτιμούν τα γένια, ενώ το 12% προτιμά το μούσι. Το 99% τρελαίνονται για μουστάκι (βλ. Tom Selleck), ενώ μόλις το 6% προτιμά το μούσι τύπου «γίδα», όπως έχει ο Robert Downey Junior.

Όσον αφορά στις τρίχες στο σώμα, οι γυναίκες προτιμούν έναν άνδρα με τριχωτό στέρνο, καθώς θεωρούν γυναικωτούς τους ξυρισμένους.

Ο υπεύθυνος της μελέτης δήλωσε:

"Παρ’ όλο που πιστεύαμε ότι στις γυναίκες δεν αρέσουν οι τρίχες στους άνδρες, η έρευνά μας απέδειξε ακριβώς το αντίθετο, καθώς προτιμούν γένια και τριχωτό στέρνο απ’ ό,τι έναν περιποιημένο ξυρισμένο άνδρα. Αυτό ίσως εξηγείται βάσει ενστίκτου. Άνδρες με μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης σε προϊστορικές εποχές ήταν οι πιο επιτυχημένοι κυνηγοί και αρχηγοί φυλών και φυσικά ήταν και οι πιο τριχωτοί. Άνδρες όπως ο David Beckham και ο Johnny Depp έχουν κάνει μόδα ξανά τα γένια τα τελευταία χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: