Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι Έλληνες αγοράζουν "επαύλεις" στο Λονδίνο


Με τις τιμές του Λονδίνου να έχουν καταστεί ελκυστικές μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, καταγράφεται αύξηση των ξένων που αγοράζουν σπίτια και διαμερίσματα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η μεγάλη μάλιστα ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα που κοστίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες έχει ωθήσει τις τιμές σε άνοδο για τέταρτο συνεχή μήνα...



Οι μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται το μεσιτικό γραφείο Knight Frank LLP, σημειώθηκαν από Έλληνες, Ισπανούς, Ουζμπέκους, Αμερικανούς και κατοίκους του Χονγκ Κονγκ.

"Ο αριθμός των εθνικοτήτων που επενδύουν σε ακίνητα στο Λονδίνο αυξήθηκε από 46 το 2009 σε 61 τον περασμένο χρόνο", σημείωσε ο Liam Bailey, επικεφαλής έρευνας του μεσιτικού γραφείου, υπογραμμίζοντας πως η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο προσελκύει επενδυτές που φοβούνται την οικονομική και πολιτική αστάθεια στις δικές τους αγορές.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg επισημαίνεται ότι Έλληνες και Ισπανοί στρέφονται στο Λονδίνο εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης των οικονομιών τους, ενώ οι Ασιάτες για να προστατευθούν από τον πληθωρισμό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν 1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 8% σε ετήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: