Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"Μετακομίζουν" στην Κάνιγγος οι μετανάστες


ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ...

Μετά από διαρκείς διαβουλεύσεις προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα των μεταναστών που δεν χωράνε στο κτήριο της οδού Πατησίων στην Αθήνα, ενδέχεται τελικά να μεταφερθούν σε κτήριο της πλατείας Κάνιγγος...



Οι συνθήκες στο κτήριο της οδού Πατησίων, όπως αναφέρουν οι οργανώσεις που συμπαρίστανται στους 237 μετανάστες, είναι απάνθρωπες, με το κρύο να δυσχεραίνει την κατάσταση.

Το σχέδιο "μετακόμισης" θα πρέπει να προβλέπει και νέο χώρο, καθώς και σχετική άδεια των αρμόδιων αρχών.

Να σημειωθεί πως οι απεργοί πείνας, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, έχουν αρχίσει να καταρρέουν, τόσο λόγω της απεργίας όσο και λόγω των συνθηκών στις οποίες καλούνται να διαβιώσουν.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να τηρήσει το νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίοι όσοι από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Μέγαρο Υπατία είναι παράνομοι θα λάβουν δεκαπενθήμερη προθεσμία οικειοθελούς αποχώρησης από τη χώρα μας.

Μοναδική περίπτωση παραμονής, που θα ισχύσει για τους αλλοδαπούς των οποίων η απομάκρυνση θα αναβληθεί για αντικειμενικούς λόγους, είναι να τους δοθεί πρόσβαση για απασχόληση σε συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς όμως δικαίωμα περαιτέρω νομιμοποίησής τους.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, να εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η εντολή επεκτείνεται σε όλους όσοι ζουν παράνομα στην Ελλάδα, αλλά και σε όσους επιχειρήσουν να εισέλθουν, καθώς θα περιοριστούν σε σταθμούς υποδοχής που δημιουργούνται γι' αυτόν το σκοπό, έως ότου εξεταστεί η αίτησή τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: