Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Υπ.Υγείας: Ανοίγει τα φαρμακεία των νοσοκομείων


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ

Στη χορήγηση φαρμάκων σε ανήμπορους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων - αρχικά του Πειραιά- προχωρά το υπουργείο Υγείας, ως απάντηση στο κλείσιμο των φαρμακείων, αλλά και στην άρνηση των φαρμακοποιών να δέχονται συνταγές ασφαλισμένων από Ταμεία που τους οφείλουν...



Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν στη γενική τους συνέλευση που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ.

Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι 10πμ με 3μμ.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι στον Πειραιά από τα περίπου 500 φαρμακεία διημερεύουν μόνο 16. Έτσι, ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά έως το 20% των φαρμακείων.

Ως έσχατο μέσο στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους εξετάζεται η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι ενώ ο Πανελλήνιος Σύλλογος αποφάσισε να εκτελεί τις συνταγές των ταμείων και τριήμερη απεργία από την Τετάρτη, ο Σύλλογος Πειραιά τηρεί σκληρότερη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: