Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μακελειό με 31 νεκρούς σε αεροδρόμιο στη Μόσχα


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τριάντα ένα άτομα σκοτώθηκαν, σε έκρηξη, αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας, που σημειώθηκε σήμερα σε αεροδρόμιο της Μόσχας, ενώ 130 τραυματίστηκαν.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, Domodedovo, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη...



Σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η έκρηξη συνέβη στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό, σύμφωνα με το Russia Today, καθώς η έκρηξη ήταν επίθεση αυτοκτονίας και πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στην πόλη, ίσως και σε δύο άλλα αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβο και το Σερεμέτιεβο.

Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα περιείχε εφτά κιλά εκρηκτικής ύλης και αναζητούνται από τις αρχές τρεις ύποπτοι.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, για την επίθεση ευθύνονται Τσετσένοι αυτονομιστές.

Να σημειωθεί ότι το ομοσπονδιακό γραφείο ασφαλείας της Ρωσίας, είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη ενός ''καμικάζι'', αλλά οι έρευνές του, προσανατολίζονταν στην πόλη Zelenograd, βόρεια της Μόσχας.

Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, θα συναντηθεί έκτακτα με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Υπουργό Μεταφορών και τον υπεύθυνο των ερευνών για την έκρηξη, ώστε να επιβληθούν μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια και στους σταθμούς των τρένων.

Δήλωσε δε, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ ότι ''αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν.''

Πρόσθεσε πως ''η ασφάλεια θα ενισχυθεί στα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα και θα εφαρμοστεί καθεστώς ειδικής ασφάλειας στους σταθμούς και τα αεροδρόμια.''

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 νεκρούς, όπως αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο video, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε ραγδαία.













Δεν υπάρχουν σχόλια: