Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κομισιόν: Νέες αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και μειώσεις δαπανών


Νέες αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και μειώσεις δαπανών ζητεί η Κομισιόν

Περισσότερες περικοπές στον προϋπολογισμό τους από τις προβλεπόμενες και περαιτέρω αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις χώρες μέλη της ΕΕ σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ»...



Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας απαιτεί από τα κράτη - μέλη κάθε χρόνο να περιορίζουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους κατά 0,5% του ΑΕΠ. Όμως, αυτός ο στόχος «θα είναι σαφώς ανεπαρκής σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ» ώστε να επαναφέρουν «στο άμεσο μέλλον» τα επίπεδα του δημόσιου χρέους σε ένα επίπεδο της τάξης του 60% του ΑΕΠ όπως προσδιορίζεται από το ίδιο Σύμφωνο, αναφέρει στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, η Κομισιόν ζητεί «περαιτέρω προσπάθειες για να μπει τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις» των μισθωτών «με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».

Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο σημερινό έγγραφο της Κομισιόν δίνουν ένα πρώτο δείγμα της πολιτικής του «ευρωπαϊκού εξαμήνου» όπως ονομάζεται η πολιτική που θα υποχρεώνει τις χώρες να δημοσιοποιούν τα σχέδια προϋπολογισμού τους στις Βρυξέλλες πριν την υιοθέτησή τους από τα εθνικά κοινοβούλια.

Η πρωτοβουλία αυτή αποφασίστηκε τον περασμένο χρόνο μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να αποτρέπονται στο μέλλον οι κίνδυνοι δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αναφέρει η «Μοντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: