Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Σαμπάνια: Η μεγάλη κυρία του ρεβεγιόν


Ιδιαίτερα αρώματα, ξεχωριστές γεύσεις, ιδανικός αφρισμός, τέλεια οξύτητα. Είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που χαρίζουν φήμη και δόξα στις πιο ιδιαίτερες σαμπάνιες του ρεβεγιόν.
Ρεβεγιόν χωρίς σαμπάνια δεν γίνεται. Ο φελλός με τον θόρυβό του δίνει το σύνθημα για ν’ ανάψει το κέφι.

Διαλέξτε λοιπόν φέτος κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο και κάντε τους καλεσμένους σας να νιώσουν ξεχωριστοί...



La Grande Année Brut 1999

Μια σαμπάνια με βάθος από μια ιδιαίτερη χρονιά. Η ευγενική της γεύση αλλά και η πικάντικη σπιρτάδα της κλέβουν τις εντυπώσεις. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που την κάνουν να ξεχωρίσει. Μια καλή χρονιά, εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών αλλά και η ζύμωσή της σε δρύινα βαρέλια. Ιδανική παρέα για ένα εκλεκτό δείπνο.
La Grande Année Brut 1999 από 100,20 ευρώ

Cuvee Rosé Brut

Είναι μια από τις πιο δημοφιλής ροζέ σαμπάνιες της αγοράς. Δεν ξεχωρίζει μόνο για το στρουμπουλό μπουκάλι της, αλλά και γιατί προκύπτει από την οινοποίηση του καλύτερου Pinot Noir. Για όσους δεν ξέρουν να εκτιμούν τις ροζέ σαμπάνιες, σας προτείνουμε να την συνδυάσετε με τους πιο ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς. Σίγουρα μια ετικέτα που θα κάνει το τραπέζι σας πιο πλούσιο.
Cuvee Rosé Brut από 90,30 ευρώ

Veuve Clicquot Vintage Reserve 1998

Η Vintage Reserve είναι μια ιδιαίτερη σαμπάνια που προήλθε από τα κορυφαία αμπέλια του οίκου. Η γεύση της πολύ ισορροπημένη και ευγενική, μπορεί να προσφερθεί σαν απεριτίφ, αλλά να ξεχωρίσει αν την συνοδεύσετε με ταιριαστές γεύσεις. Αν πάλι είστε υπομονετικοί και τις χαρίσετε λίγο ακόμα χρόνο ωρίμανσης, τότε σίγουρα θα σας ανταμείψει.
Veuve Clicquot Vintage Reserve 1998 από 71,90 ευρώ

Moët & Chandon Magnum

Μια σαμπάνια που προέρχεται από μια δύσκολη χρόνια. Αρώματα εσπεριδοειδών, ανθών και φρέσκου ψωμιού θα κατακλύσουν τον ουρανίσκο σας μόλις την γευτείτε. Ξεχωρίζει για τον έντονο αφρισμό της και την δυνατή της οξύτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Moët & Chandon Magnum είναι η 68η χρονολογημένη ετικέτα του οίκου από το 1842 μέχρι σήμερα.
Moët & Chandon Magnum από 96,00 ευρώ

Taittinger Brut Prestige Rose Magnum

Μια σαμπάνια από τον πλέον παραδοσιακό οίκο της Καμπανίας. Κομψή γεύση με αρώματα κόκκινων φρούτων και αφρισμό με μεγάλη διάρκεια. Τον έντονο ροζ χρώμα της μέσα από την φιάλη την κάνει εντυπωσιακή πριν ακόμα την ανοίξετε. Προέρχεται από κρασιά μόνο ερυθρών ποικιλιών και αυτό κάνει ακόμα πιο πικάντικο τον χαρακτήρα της.
Taittinger Brut Prestige Rose Magnum από 118,10 ευρώ

Louis Roederer Brut Premier Magnum

Μια από τις καλύτερες ετικέτες σαμπάνιας από έναν από τους πιο μεγάλους και δυναμικούς οίκους της Καμπανίας. Μπορεί να είναι το μικρό αδερφάκι της ιστορικής Cristal, αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο ξεχωριστή. Όμορφα αρώματα, τέλειος αφρισμός και δροσιστική γεύση είναι μόνο μερικά από αυτά που δικαιολογούν τη φήμη της.
Louis Roederer Brut Premier Magnum από 92,30 ευρώ

Bollinger R.D. Extra Brut 1997

Μπορεί να οινοποιήθηκε το 1995, εμφιαλώθηκε όμως πρόσφατα. Έτσι είναι ο απόλυτος συνδυασμός της φρεσκάδας του φρούτου με την ωριμότητα της παλαίωσης. Το χαρμάνι της δίνει βάρος στο ποιοτικό Pinot Noir και έτσι χαρίζει απόλαυση σε κάθε γουλιά. Μια συλλεκτική ετικέτα σαμπάνιας από έναν ιδιαίτερο οίκο.
Bollinger R.D. Extra Brut 1997 από 187,00 ευρώ

Ayala Majeur Brut Jeroboam

Μια σαμπάνια που θα ενθουσιάσει εκείνους που προτιμούν τις έντονες σαμπάνιες. Ξηρή σαμπάνια με δυνατό αφρισμό που διαρκεί και που μπορεί να εκτιμηθεί εντός και εκτός τραπεζιού. Ιδανική συνοδός για λεπτές γεύσεις εδεσμάτων.
Ayala Majeur Brut Jeroboam από 163,90 ευρώ

Feuillatte Palmes d'Or Brut 1998

Κερδίζει τις εντυπώσεις πριν ακόμα σερβιριστεί, χάρη στο ιδιαίτερο ανάγλυφο μπουκάλι της. Θεωρείτε το στολίδι του οίκου με ώριμα αρώματα, πλούσια αίσθηση, ωραίο αφρισμό και τέλεια οξύτητα. Ιδανική επιλογή για όσους εκτιμούν την καλή σαμπάνια.
Feuillatte Palmes d'Or Brut 1998 από 132,00 ευρώ

Cristal Brut 2002

Μια σαμπάνια που από την πρώτη γουλιά σου δίνει να καταλάβεις γιατί θεωρείται σύμβολο πολυτέλειας. Το διαφανές της μπουκάλι παραμένει ίδιο από τότε που ο Τσάρος Νικόλαος ο Δεύτερος της Ρωσίας το είχε απαιτήσει. Έχει βαθμολογηθεί από το γνωστό περιοδικό Wine & Spirits με 100/100 και από το Wine Enthusiast με 98/100. Αυτό τα λέει όλα.
Cristal Brut 2002 από 216,50 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: