Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Στα ίχνηκυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών των φυλακών.


Θέμα χρόνου αποτελεί σύμφωνα με αστυνομικούς η εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών μέσα στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κύκλωμα έχει διαπιστωθεί ότι συμμετέχουν τουλάχιστον 40 άτομα (κρατούμενοι ,αστυνομικοί, γιατροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι) και ο εντοπισμός τους, έγινε με την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών....



Σύμφωνα με όσα διαρρέει η ΕΛ.ΑΣ, τους τελευταίους μήνες παρακολουθήθηκαν πάνω από 100.000 συνομιλίες ύποπτων , ενώ ανοίχθηκαν δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί ιδιωτών και κρατικών λειτουργών μέσα στους οποίους εντοπίστηκαν τεράστια ποσά από παράνομες συναλλαγές.

Το αρχικό ερέθισμα για την έρευνα ήταν η σύλληψη στις 29 Οκτωβρίου 2009 ενός 46χρονου αρχιφύλακα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε προμηθεύσει έναν 37χρονο κρατούμενο από το Ιράκ με ναρκωτικές ουσίες. Όμως λίγες ημέρες αργότερα ένας 35χρονος κρατούμενος στις φυλακές της Κέρκυρας, με ένορκη κατάθεση αποκάλυψε πώς διακινούνται ναρκωτικά στις φυλακές, δίνοντας και ονόματα.

Ως καθοδηγητής του κυκλώματος, ο οποίος συντόνιζε επίορκους αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εμφανιζόταν σύμφωνα με την κατάθεση του κρατουμένου από την Κέρκυρα, ένας αλβανός κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας με το ψευδώνυμο «Γκάζι».

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών χρησιμοποιείτο ως «βάση» εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές. Οι ύποπτοι αστυνομικοί έδιναν 100-200 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών σε μεταχθέντες κρατουμένους, εκείνοι ακολούθως τα κατάπιναν και τα εισήγαν κατά την επιστροφή τους στο σωφρονιστικό κατάστημα από το οποίο είχαν ξεκινήσει για να δικαστούν.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε διεξοδικά στη μέθοδο διακίνησης και εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων και του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού. Στη νεότερη κατάθεσή του ο 35χρονος αναφέρθηκε και σε άλλους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα από τις φυλακές της Λάρισας και της Αμφισσας. Παράλληλα παρέδωσε έναν αριθμό περίπου 10 καρτοκινητών τηλεφώνων μέσω των οποίων δίδονταν οι «παραγγελίες» για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ζήτησαν την άρση και έτσι από το Δεκέμβριο του 2009 άρχισε η παρακολούθηση των συνομιλιών που οδήγησε στο άνοιγμα 14 τραπεζικών λογαριασμών (ορισμένοι εκ των οποίων φέρεται να ανήκαν σε ιδιώτες, που είχαν στενή συνεργασία με τους κρατουμένους) μέσω των οποίων γινόταν το αλισβερίσι των ναρκωτικών στις φυλακές, αλλά δίδονταν και οι αμοιβές στους επίορκους κρατικούς υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: