Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

189 χρόνια από την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους - Σήμερα όμως τι;


Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Κράτους, που συνήλθε στη Νέα Επίδαυρο και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου...



Στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 λίγο μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή, συγκεντρώθηκαν στην «Πιάδα» - έτσι ονομαζόταν Λαϊκά τότε η Νέα Επίδαυρος, προσωπικότητες της τότε εποχής, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και προέβησαν σε ιδιαίτερα σημαντικές ενέργειες, που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Κράτους.

Παρόντες μεταξύ των άλλω στη συνέλευση ήταν επίσης και οι, Παπαφλέσσας, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Πανούτσος Νοταράς, Αθανάσιος Κανακάρης, Αναγνώστης Παπαγιαννόπουλος κ.α.
Αισθητή ήταν η απουσία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Συγκεκριμένα, κήρυξαν την ανεξαρτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους και συνέταξαν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο αποτελείτο από 110 άρθρα, ενώ παράλληλα καθιέρωσαν τη Γαλανόλευκη ως σημαία του κράτους. Το Σύνταγμα αυτό που αναθεωρήθηκε μετά από περίπου 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 1844, αποτελεί και σήμερα τον βασικό κορμό του σημερινού Συντάγματος.

Στις εκδηλώσεις την βουλή εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στην 190η επέτειο, η Βουλή θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, του οποίου η Νέα Επίδαυρος είναι και γενέτειρά του, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι τοπικές νομαρχιακές και δημοτικές αρχές, εκπρόσωποι του στρατού και Σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων.

Σήμερα 189 χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίηση του Ελληνικού Κράτους και την σύνταξη του πρώτου Συντάγματος της χώρας, η χώρα βρίσκεται ξανά υπό νέα κατοχή. Μόνο που αυτή τη φορά η κατοχή δεν έχει να κάνει με όπλα, διωγμούς και σφαγές -ούτως ή άλλως πλέον αυτά δεν είναι απαραίτητα-.

Η σημερινή μας κατοχή ονομάζεται Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Σύνταγμα, οι Νόμοι, τα εργασιακά δικαιώματα, όλα πλέον βρίσκονται στα χέρια άλλων,
εξαρτόμαστε από άλλους και διοικούμαστε από άλλους.

189 χρόνια μετά, φαίνεται σαν να μην έχει περάσει ούτε μια ημέρα για την Ελλάδα.

Οι Έλληνες όμως τότε επαναστάτησαν, σήμερα όμως τί;

Έχουν την δύναμη να το κάνουν ή ενδιαφέρονται μόνον για το dvd της Πετρούλας,
για το Master Chef, το Χ-Factor και για τον αν θα βγάλει και η Τζούλια νέο dvd;

Η Ιστορία κάνει κύκλους τελικά;

Ίδωμεν...

2 σχόλια:

Οδυσσέας Τηλιγάδας είπε...

Εδώ πλέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!
Εδώ είναι το ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!
Το ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!
Το ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ BLOGERS ΤΩΡΑ και όχι αύριο.ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!
Οδυσσέας Τηλιγάδας

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Που να συγκριθούν οι σημερινοί Έλληνες
με τους Έλληνες του 1821. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ....

Γιατί να παριστάνουμε τους Μ-βλάκες και να μην διεκδικούμαι και εμείς; Όταν άλλοι διεκδικούν
παράνομα (άδικα), και δεν διεκδικείς και εσύ νόμιμα (δίκαια) είσαι μαλάκας.
Πόσο ποιο μαλάκες είμαστε από τους άλλους; 10-20-50 %; Εμείς γιατί δεν διεκδικούμε, όλοι οι γύρο
μας διεκδικούν και καλά κάνουν, για να δήξουμε καλή διαγωγή, ή διεκδικούμε το κρεατένιο αγαλματάκι; οι άσχετοι ανίκανοι ρυμουλκούμενοι ή πουλημένα ανθρωπάκια, κουλτουριάρηδες ή ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ κουρκουτιάρηδες.
Εμείς γιατί δεν ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ; και τ' χουμε ανείπωτα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μια θέση στην αντίθεση, και κάνουμε επίθεση. Δυστυχώς: Μαλακοποιήθηκαν οι ηγεσίες μας;
Αν δεν είναι "προδότες", είναι μ-βλάκες, ή πουλημένοι ή αμόρφωτοι.
=Τουρκία: Τουρκική "φιλία" ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: Κάθε μέρα παραβιάσεις, τι θέλετε να δήξετε; Ξεχάσατε το 1821;; Τι θέλετε να επιδείξετε τις γενοκτονίες σας; τις σφαγές τις καταπατήσεις (Κύπρος) κλπ. κλπ.
Πόσο μας στοιχίζουν 16-40 παραβιάσεις την ημέρα από τους Τούρκους; Εξοπλισμοί: (Πρώτη στην Ευρώπη) γιατί έτυχε να συνορεύουμε με ένα ληστρικό κράτος; Και να ζούμε για αυτούς τους λόγους στη φτώχια και με την απειλή του πολέμου; Ποιος θα πληρώνει την ζημία;

Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ zinis@otenet.gr