Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χιονοπτώσεις στην Αττική


Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις πυκνότερες στον Έβρο, την Θάσο, την νότια Χαλκιδική, την νότια Πιερία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Αργά το απόγευμα ένταση των χιονοπτώσεων...



αναμένεται σε περιοχές της κεντρικής Κρήτης με υψόμετρο >400μ. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και:

-στα δυτικά από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -10 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από -8 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρη ένταση των φαινομένων θα σημειωθεί λίγο πριν το μεσημέρι με ενδεχόμενη χιονόστρωση μέχρι και τα νοτιότερα προάστεια του λεκανοπεδίου ενώ ο κύριος όγκος θα εκδηλωθεί στα δυτικότερα τμήματα του λεκανοπεδίου και το Θριάσιο. Σημαντική χιονόστρωση σε περιοχές με υψόμετρο >200μ. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το απόγευμα με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενής χιονοπτώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Δημήτρης Καμπόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: