Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η Σπιναλόγκα ...έκλεισε!


Στην «απομόνωση» πέρασε και πάλι η Σπιναλόγκα και οι εκατοντάδες Eλληνες και ξένοι που θέλουν να την επισκεφθούν τη βλέπουν μόνο από... απέναντι, από την Πλάκα, ή κάνοντας βαρκάδα γύρω γύρω!....



Στη Σπιναλόγκα, που γνωρίζει διεθνή προβολή, μετά την επιτυχία του βιβλίου της Victoria Hislop «Το Νησί» και της ομότιτλης σειράς του MEGA, το υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «λουκέτο» από την 1η Νοεμβρίου λόγω έλλειψης προσωπικού.

Φορείς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για το κλείσιμο της Σπιναλόγκας και καλούν τους αρμοδίους να δώσουν άμεση λύση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να επισκέπτονται το νησί.

«Είναι εγκληματικό επειδή έληξαν οι συμβάσεις των εργαζόμενων, να κλείνει το νησί που είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα μετά την Κνωσό προορισμός, με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα αλλά και να δυσφημείται η περιοχή» τονίζουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Σε επείγον έγγραφό του στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, στους βουλευτές Λασιθίου και στη 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημ. Κουνενάκης ζητά να ανοίξει άμεσα η Σπιναλόγκα, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα από τους επισκέπτες υπερκαλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί. Θεωρούμε αυτονόητο να λάβετε όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Σπιναλόγκα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση» τόνισε ο κ. Κουνενάκης. Κατεπείγουσα επιστολή για το ίδιο θέμα έστειλε χθες στους αρμοδίους και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης Π. Ινιωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: