Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τζέρι, ο άστεγος γιος του κροίσου!

Η ιστορία του Τζέρι µοιάζει µε παραµύθι. Μεγάλωσε και ζούσε στους δρόµους του Αµστερνταµ µέχρι πριν από µερικές εβδοµάδες, οπότε ανακάλυψε ότι είναι το παιδί ενός πολυεκατοµµυριούχου επιχειρηµατία.

Ο Τζέρι εγκατέλειψε το σπίτι του όταν ήταν 14 χρόνων. Η µητέρα του είχε εµφανίσει όγκο στον εγκέφαλο και ο µικρός δεν τα πήγαινε καθόλου καλά µε τον Τζόνι, τον άνδρα που θεωρούσε πατέρα του.....



Στη διάρκεια των περιπλανήσεών του, έµπλεξε µε το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, κοιµόταν στον δρόµο ή σε άθλια καταλύµατα, εξαπατούσε και έκλεβε για να βρει χρήµατα. Μια µέρα ο Τζόνι επικοινώνησε µαζί του. Η µητέρα του Τζέρι είχε πεθάνει, εκείνος είχε ξαναπαντρευτεί και του είπε πως ήξερε ότι ο νεαρός δεν ήταν δικό του παιδί, αγνοούσε όµως ποιος ήταν ο πραγµατικός πατέρα του...

Οταν είχε φύγει από το σπίτι, ο Τζέρι είχε πάρει µαζίτου µόνο ένα πράγµα –έναν ασηµένιο αναπτήρα µε σκαλισµένο τον λογότυπο της εταιρείας Technipower, στην οποία η µητέρα του είχε εργαστεί ως γραµµατέας. Μετά την αποκάλυψη του Τζόνι, ο νεαρός άστεγος άρχισε να συνδυάζει σε αναζητήσεις στο Ιντερνετ την Technipower µε το όνοµα της µητέρας του και το δικό του – Τζέρι, αλλά και Αλφρεντ, που ήταν το δεύτερο όνοµά του, από το όνοµα του ήρωα µιας κωµωδίας που άρεσε πολύ στη µητέρα του, όπως του είχε πει η ίδια. Και στις αρχές της χρονιάς ανακάλυψε ένα αφιέρωµα της εφηµερίδας «Φόλκσκραντ» στην κληρονοµιά τουΑλφρεντ Βίνκλερ, του αφεντικού της Technipower που είχε πεθάνει το 1992 στο Μπούσουµ. Ο νεαρός πίστεψε πως αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον αληθινό πατέρα του.

Πήγε στο δικηγορικό γραφείο που διαχειρίζεται το Ιδρυµα Βίνκλερ. Αφηγήθηκε την ιστορία του, οι δικηγόροι την θεώρησαν πιθανή και του ζήτησαν να κάνει τεστ DNA στο νοσοκοµείο του Λάιντε, όπου υπήρχε ήδη το DNA τουΑλφρεντ Βίνκλερ. Το λείψανο του επιχειρηµατία είχε εκταφεί το 2009 για να διαπιστωθεί αν ήταν δικό του παιδί η κόρη της ερωµένης του,την οποία είχε παντρευτεί λίγο πριν από τον θάνατό του. Οι αναλύσεις όµως έδειξαν ότι η νεαρή Κάρλα δεν ήταν παιδί του επιχειρηµατία. Αντιθέτως «είναι βέβαιον κατά 99,9999% ότι ο Α. Φ. Βίνκλερ, γεννηθείς στις 27/7/1936, είναι ο βιολογικός πατέρας του κ. Αλφρεντ Γιαν Τζέρι, γεννηθέντος στις 4/7/1982», βεβαίωσε το νοσοκοµείο.

Ο πρώην άστεγος λέει πως θέλει νακάνει τώρα «καλά πράγµατα», να βοηθήσει τους άστεγους, νασπουδάσει.Ο δικηγόρος που είναι σύµβουλος του ΙδρύµατοςΒίνκλερ είπεστην «Φόλκσκραντ» ότι ο Τζέρι πιθανόν να µην µπορεί να διεκδικήσει την κληρονοµιά του πατέρα του. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «εφόσον έχουµε να κάνουµε µε το βιολογικό παιδί του Βίνκλερ, προσπαθούµε να βρούµε τρόπους για να µπορέσει το Ιδρυµα να βοηθήσει τον Τζέρι στην υπόλοιπη ζωή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: