Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Μαθητές παραβίασαν το διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας της Ουάσινγκτον



Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ψηφοφορίας μέσω του διαδικτύου που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και προοριζόταν για τις εκλογές του Νοεμβρίου, καταστράφηκε. Για ποιο λόγο; Διότι, κάποιοι υπάλληλοι προσκάλεσαν τους hackers να δώσουν στο σύστημα την καλύτερη βολή τους και μερικά παιδιά του κολεγίου δοκίμασαν και κατάφεραν να κάνουν μια πολύ καλή φάρσα.

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής περιόδου για το διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, το συμβούλιο Board of Elections and Ethics της Ουάσινγκτον ζήτησε από τους ειδικούς στους υπολογιστές να προσδιορίσουν πιθανές ευπάθειες του συστήματος. Η διαδικασία αυτή έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις επικείμενες εκλογές, στις οποίες το σύστημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από<…>

900 περίπου ψηφοφόρους. Όμως, η δοκιμαστική περίοδος τέθηκε γρήγορα σε αναμονή λόγο ζητημάτων «ευχρηστίας», όπως δήλωσε το συμβούλιο.

Θέμα «ευχρηστίας», είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι η ιστοσελίδα ξεκινά να αναπαράγει το “fight song” του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, «Hail to the Victors», μόλις ένας χρήστης καταθέσει την ψήφο του στο σύστημα.

Σύμφωνα με δήλωση του Paul Stenbjorn, Chief Technology Officer του εκλογικού διοικητικού συμβουλίου, την ευθύνη έχει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, J. Alex Halderman, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το έργο και «εξαπέλυσε» τους μαθητές του στο σύστημα. Σύμφωνα με τον Stenbjorn η συγκεκριμένη τρύπα ασφάλειας έχει κλείσει, παρόλα αυτά το συμβούλιο εξακολούθησε να ανησυχεί και αποφάσισε να αναβάλει την ψηφιακή ψηφοφορία.

papatzides

Δεν υπάρχουν σχόλια: