Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εμπρησμός μυστήριο



Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον μυστηριώδη εμπρησμό δύο μοτοσικλετών, οι οποίες ανήκουν σε αστυνομικούς και πυρπολήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών. Στις έρευνες έχει εμπλακεί η Κρατική Ασφάλεια, καθώς η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή.

Ολα ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκε ο πρώτος εμπρησμός, στις 2.19, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο αστυνομικός-στόχος που υπηρετεί στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε ο δεύτερος εμπρησμός, στην περιοχή της Δάφνης. Στις 02.37 άγνωστοι μπήκαν στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο δεύτερος αστυνομικός που μπήκε στο στόχαστρο των εμπρηστών, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Τροχαίας, και έβαλαν φωτιά στη μοτοσικλέτα του που ήταν επίσης μεγάλου κυβισμού. Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε καταστράφηκε ολοσχερώς η μηχανή, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο ακριβώς δίπλα, αλλά και σε μια δεύτερη μηχανή, που ανήκει σε ένοικο της πολυκατοικίας. Τα δύο οχήματα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», από τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζεται το ενδεχόμενο και τους δύο εμπρησμούς να διέπραξε η ίδια ομάδα ατόμων. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ερευνητές της Ασφάλειας είναι το γεγονός πως οι άγνωστοι εμπρηστές γνώριζαν τη διεύθυνση κατοικίας των δύο αστυνομικών. Δηλαδή τους είχαν «φακελώσει», όπως είπε χαρακτηριστικά στην «Εspresso» αστυνομικός με γνώση των ερευνών.

Επίσης γνώριζαν σε ποιους ανήκαν οι μοτοσικλέτες, γεγονός που υποδεικνύει ότι είχαν παρακολουθήσει τους αστυνομικούς που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους. Ο τρόπος δράσης τους δείχνει ενέργεια συντονισμένη και προσυμφωνημένη. Από τις αστυνομικές αρχές επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που ανήκουν σε αστυνομικούς έχουν παραδοθεί στις φλόγες από ομάδες εμπρηστών. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν.

Πάντως μέχρι στιγμής καμία από τις γνωστές ομάδες εμπρηστών που αυτοαποκαλούνται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για των εμπρησμό των δύο μοτοσικλετών των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: