Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Σχολείο Σάββατο και και άργιες έπειτα από καταλήψεις !



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παρακολουθούν μαθήματα τα Σάββατα αλλά και τις αργίες οι μαθητές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των σχολείων τους η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Η υφυπουργός επισήμανε πως, αν χρειαστεί, οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αναπληρωθούν με μαθήματα που θα πραγματοποιούνται τα Σάββατα ή τις αργίες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν πενθήμερες εκδρομές, αν οι καταλήψεις συνεχιστούν. Μέχρι στιγμής περισσότερα από εκατό σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Τα μισά από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ λουκέτο έχει μπει και σε πολλά σχολεία στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και τη δυτική Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στα σχολεία η κυρία Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «στημένα κέντρα που υποκινούν τις καταλήψεις». Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στην «Espresso»: «Στην Αθήνα πηγαίνουμε μάλλον προς έκρηξη των καταλήψεων, παρά προς εκτόνωση».

Την ίδια ώρα, σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς παρατηρούνται στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις αποσπάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ΣΔΕ Καλλιθέας ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε με σχεδόν τρεις βδομάδες καθυστέρηση, καθώς ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών ανέρχεται σε επτά, από δεκατέσσερις πέρυσι.

Για τον ίδιο λόγο, ανεστάλη έως και τις 8 Οκτωβρίου η έναρξη των μαθημάτων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το τμήμα αδυνατεί να εξασφαλίσει την άρτια εκπαίδευση των φοιτητών, λόγω έλλειψης του απαραίτητου αριθμού αποσπασμένων εκπαιδευτικών που θα προσφέρουν σημαντικό επικουρικό εκπαιδευτικό έργο».

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: