Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ομπάμα: "Προτεραιότητα η σύλληψη του Μπιν Λάντεν"



Η σύλληψη ή η εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν παραμένει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της επετείου των επιθέσεων στους δίδυμους πύργους την 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους Αμερικανούς να δείξουν την θρησκευτική ανοχή τους και να μην επιτίθενται οι μεν στους δε, την ώρα που το ζήτημα του Ισλάμ έχει προκαλέσει διαμάχη στην αμερικανική κοινωνία και προκάλεσε μια χιονοστιβάδα αρνητικών αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ακόμη ότι ελπίζει πως ο πάστορας από την Φλόριντα θα συγκρατηθεί και δεν θα κάψει τα αντίτυπα του Κορανίου σήμερα Σάββατο επειδή κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει "ισχυρή ζημιά" στα αμερικανικά συμφέροντα στο εξωτερικό.
"Η ιδέα του ότι θα καίγαμε το ιερό κείμενο κάποιας άλλης θρησκείας είναι αντίθεση με αυτό που η χώρα πρεσβεύει" δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Ο αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς, ο οποίος απείλησε να κάψει το Κοράνι στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου είχε δώσει χθες διορία δυο ωρών στον Ιμάμη που επιθυμεί να οικοδομήσει ένα τζαμί κοντά στο "Σημείο Μηδέν" (Ground Zero) στη Νέα Υόρκη, για να του δηλώσει αυτός ότι είναι σύμφωνος για να αλλάξει η τοποθεσία αυτή.

Ωστόσο, ένας ευαγγελιστής φίλος του πάστορα, δήλωσε πως είναι σίγουρος "100%" πως το σχέδιο να ριχθεί το Κοράνι στην πυρά, δεν θα τεθεί σε εφαρμογή.

Την ίδια ώρα, η κόρη του πάστορα, η οποία ζει στην Γερμανία, δήλωσε στο Spiegel Online ότι πατέρας της τρελάθηκε και χρειάζεται βοήθεια και ανέφερε ότι του έστειλε ένα μήνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e mail) και του ζήτησε να σταματήσει το σχέδιο του.

Στο μεταξύ, δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες κοντά στο Σημείο Μηδέν, όπου έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, καταγγέλοντας όσους αντιτίθενται στην κατασκευή αυτού του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, κατηγορώντας τους ότι δαιμονοποιούν τους μουσουλμάνους και παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αμερικανών.

Οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του σχεδίου ανέγερσης του τζαμιού θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκεντρώσεις κοντά στο Σημείο Μηδέν στις 21.00 και 22.00 ώρα Ελλάδας αντιστοίχως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: