Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Επενδύσεις και αλλαγή μοντέλου απασχόλησης στον ΟΤΕ



Για το στρατηγικό πρόγραμμα εξέλιξης του ΟΤΕ τα επόμενα χρόνια ενημέρωσε η διοίκηση του οργανισμού τους εργαζομένους μέσω επιστολής του εκτελεστικού γενικού διευθυντή Ιορδάνη Αϊβάζη, στην οποία αναφερόταν πως «ο ΟΤΕ σήμερα πρέπει να κινηθεί στρατηγικά, με πολιτικές που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα».

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΟΤΕ στηρίζεται σε 7 βασικούς άξονες:
1. Τεχνική υποστήριξη: Ο ΟΤΕ σκοπεύει να ενισχύσει το τμήμα τεχνικής υποστήριξης, που θεωρείται σημείο υπεροχής του έναντι του ανταγωνισμού.

2. Κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: Ενίσχυση παραγωγικότητας των call centers (13888, νούμερο για επιχειρήσεις, 121 - βλάβες κ.λπ.) και αναβάθμισή τους σε επίπεδο υπηρεσιών, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρίσκουν τηλεφωνικά λύσεις για οποιοδήποτε ζήτημα.

3. Καταστήματα - σημεία πώλησης: Εκπόνηση διευρυμένου πλάνου εξυγίανσης του δικτύου καταστημάτων. Εξέταση κατά περίπτωση των σημείων λιανικής πώλησης, μεταφορές, μεταστεγάσεις ή και αναστολή λειτουργίας όσων δεν είναι αποδοτικά. Εκτιμάται ότι το 25%-30% των καταστημάτων θα μπορούσε να μετακινηθεί ή οι ανθρώπινοι πόροι του να κατανεμηθούν σε άλλα σημεία.

4. Δίκτυο - υποδομές: Καλύτερη παρακολούθηση της υποδομής, εξέλιξη των δικτύων μετά από σχεδιαζόμενες επενδύσεις. Το πανελλαδικό δίκτυο είναι το ισχυρό χαρτί του ΟΤΕ προσφέροντας τηλεπικοινωνιακή κάλυψη σε όλη την επικράτεια.

5. Ακίνητη περιουσία: Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που έχει λογιστική αξία περίπου 482 εκατ. ευρώ. Η εμπορική αξία έχει εκτιμηθεί σε περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

6. Δίκτυα νέας γενιάς - NGN: Επίκεντρο των νέων επενδύσεων (350-450 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια) είναι τα δίκτυα νέας γενιάς (NGN), που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τόσο του VDSL (οπτική ίνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ) όσο και διευρυμένου δικτύου οπτικών ινών.

7. Ανθρώπινο δυναμικό: Στόχος της διοίκησης είναι να αλλάξει το μοντέλο απασχόλησης μέρους του προσωπικού, ώστε να μεταφερθούν σε διαφορετικές θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: