Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ταύρος σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα 37 σε ταυρομαχία



Οι ταυρομαχίες είναι ένα «βάρβαρο» σπορ που κατακρίνεται από πολλούς και ήδη αρχίζει σταδιακά να απαγορεύεται από ολοένα και περισσότερα κοινοβούλια λατινογενών χωρών.

Τελευταίο παράδειγμα ήταν η απόφαση της κυβέρνησης της Καταλωνίας, παρόλο που οι ταυρομαχίες και οι ταυροδρομίες αποτελούν σήμα κατατεθέν όλου του βνασιλείου και είναι ταυτισμένες με την ισπανική (και την καταλανική) παράδοση.

Ενίοτε όμως, το σπορ εκτός από βάρβαρο είναι και αιματηρό. Το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στην πόλη Σαμπάνα Λάγκα της Βόρειας Κολομβίας και καταγράφηκε από κάμερα είναι χαρακτηριστικό. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν όταν ένας ταύρος αφηνίασε στην αρένα και άρχισε να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Προφανώς το ζώο εξαγριώθηκε βλέποντας τόσο κόσμο γύρω του και άρχισε να χτυπά με τα κέρατά του ό,τι έβλεπε να κινείται. Κόσμος και κοσμάκης έπεσε επάνω του για να του αποσπάσει την προσοχή, αλλά ο πανικός δημιούργησε χειρότερα προβλήματα. Συνολικά σαράντα άτομα τραυματίστηκαν, τα τρία από τα οποία θανάσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: