Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

13χρονος αυτοκτόνησε γιατί τον έλεγαν gay

Αυτοκτόνησε 13χρονος γιατί τον έλεγαν gay

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα 13χρονο παιδί αυτοκτόνησε επειδή οι συμμαθητές του τον έλεγαν... ομοφυλόφιλο. Πρόκειται για τον Σεθ Γουόλς από την Καλιφόρνια που δέχονταν καθημερινά πειράγματα στο σχολείο για τη θηλυπρεπή συμπεριφορά του.

Κάποια στιγμή, το παιδί δεν άντεξε άλλο. Ο Σεθ κρεμάστηκε από ένα δέντρο στις 19 Σεπτεμβρίου. Οι δικοί του τον βρήκαν αναίσθητο κάτω στο έδαφος, χωρίς αναπνοή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, ωστόσο τα ξημερώματα εξέπνευσε μετά από 10 μέρες πάλης με τον θάνατο.

Η οικογένεια του Σεθ με δήλωσή της, πάντως, δεν καταφέρθηκε κατά των συμμαθητών του αλλά ούτε και κατά των καθηγητών ή του σχολείου. Απλά ζήτησε αγάπη, κατανόηση και αποδοχή στο διαφορετικό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αυτή είναι η τρίτη αυτοκτονία ανήλικου μαθητή για παρεμφερή λόγο στις ΗΠΑ. Πριν λίγες ημέρες ένα ακόμη παιδί, ο Ασερ Μπράουν από το Τέξας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ και ένας 15χρονος από την Ιντιάνα είχε κρεμαστεί γιατί δεν άντεχε άλλο να τον κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: