Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

220 παραβάσεις σε σκάφη αναψυχής μέσα σε πέντε ημερών ελέγχους



220 παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε ελέγχους που έκανε το λιμενικό σώμα σε σκάφη αναψυχής, ταχύπλοα και παραλίες από τις 26 Ιουλίου έως 01 Αυγούστου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.533 ελέγχοι σε όλη τη χώρα.

Οι παραβάσεις αφορούσαν από ελλείψεις σε σωστικά και πυροσβεστικά μέσα σκαφών, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, μη τήρηση ωραρίου εκμισθούμενων μέσων, εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών από σκάφη σε μικρή απόσταση από την ακτή και παρενόχληση λουομένων, μέχρι απουσία ναυαγοσώστη από παραλία που έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη, ελλείψεις στα προβλεπόμενα εφόδια του ναυαγοσώστη.

Επίσης διενεργήθηκαν 203 αλκοολομετρήσεις σε ...χειριστές και κυβερνήτες σκαφών και βεβαιώθηκε μία παράβαση για υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου κατανάλωσης οινοπνευματωδών.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν 149 αγορανομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις, η πρώτη για λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια και η δεύτερη για μη ανάρτηση, σε εμφανές σημείο, τιμοκαταλόγου διατιθέμενων ειδών στην ελληνική γλώσσα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με σκοπό τόσο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τον περιορισμό των ατυχημάτων, σε κάθε μορφής θαλάσσια δραστηριότητα, όσο και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ταξιδιωτών και παραθεριστών.

eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια: