Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Νέες εξελίξεις στις Βρετανικές εκλογές..!



Τη «μεγάλη ανατροπή» στην εκλογική αναμέτρηση της Πέμπτης για τη Βουλή της Βρετανίας δείχνει μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuter's/Ipsos MORI, οι Συντηρητικοί έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων, ειδικά στις κρίσιμες έδρες τις οποίες θα πρέπει να αποσπάσουν από τους Εργατικούς ώστε να έχουν ελπίδες αυτοδυναμίας.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι, στις κρίσιμες περιφέρειες, ένα ποσοστό των ψηφοφόρων της τάξεως του 7% (σε σχέση με τις εκλογές του 2005) είναι έτοιμο να εγκαταλείψει τους Εργατικούς χάρη των Συντηρητικών και να δώσει έτσι στους Τόρις ισχνή πλειοψηφία δύο εδρών.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί είναι σε τροχιά νίκης, κερδίζοντας αριθμό εδρών που θα τους εξασφαλίσει την ισχνότερη των πλειοψηφιών», σχολίασε ο Ρότζερ Μόρτιμορ, επικεφαλής Πολιτικών και Εκλογικών Ερευνών στην Ipsos MORI. Προειδοποίησε ωστόσο ότι το 1/3 του εκλογικού σώματος (36%) δηλώνει έτοιμο να αλλάξει γνώμη μπροστά στην κάλπη, γεγονός που καθιστά οποιαδήποτε πρόβλεψη ουσιαστικά αδύνατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: