Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σαμποτάζ σε πλοία που θα πήγαιναν στη Λωρίδα της Γάζας;;



Υποψίες για σαμποτάζ, γεννούν οι μηχανικές βλάβες που υπέστησαν δύο από τα πλοία που θα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζα, τα οποία έμειναν ακινητοποιημένα στο λιμάνι της Αμμοχώστου και της Λεμεσού αντίστοιχα, ενώ τα υπόλοιπα πλοία συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους, παρά τις αντιδράσεις του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές της νηοπομπής διαμαρτυρίας, "Στολίσκος Ελευθερίας", μετά τις βλάβες που εξουδετέρωσαν τα πλοία «Τσάλεντζερ 1 και 2», κάνουν λόγο για δολιοφθορά, αφού οι μηχανικοί που έκαναν επιθεώρηση στα πλοία είπαν ότι δεν υπήρξε τεχνικό λάθος, πράγμα που δημιουργεί υποψίες για σαμποτάζ.
Τα υδραυλικά συστήματα διεύθυνσης αμφοτέρων υπέστησαν βλάβη "κάτω από ύποπτες συνθήκες", δήλωσαν οι οργανωτές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες του στολίσκου, τα σκάφη εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Κύπρου περιμένοντας να μπορέσουν να παραλάβουν ευρωβουλευτές, κάτι που δεν επιτρέπουν οι κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με τον Τόμας Σόμερ-Χούντβιλ, ο οποίος επιβαίνει σ' ένα από τα σκάφη, ο στολίσκος εξακολουθεί να περιμένει να παραλάβει τους ευρωβουλευτές που είναι "αποκλεισμένοι" στην Κύπρο λόγω της "άρνησης των κυπριακών αρχών να τους αφήσουν να επιβιβαστούν σε κυπριακά πλοία για να φτάσουν στο στολίσκο στα διεθνή ύδατα".

Οι οργανωτές εκτιμούν ότι οι κυπριακές αρχές υπέκυψαν στις ισραηλινές πιέσεις, κάτι που η Λευκωσία αρνείται κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: