Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Σεϊσίδη


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον Συμεών Σεϊσίδη, ενός εκ των δύο “πρωταγωνιστών” της ληστείας στο Praktiker της οδού Πειραιώς, που αποδείχθηκε ότι ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στη συμμορία “Οι ληστές με τα μαύρα”।Ο Εισαγγελέας απέδωσε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και αντίσταση κατά της Αρχής και θα παραπεμφθεί στον 2ο τακτικό ανακριτή

Ο Σεϊσίδης πάντως νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό μετά τον τραυματισμό του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μετά τη ληστεία κι έτσι θα νοσηλεύεται από δω και πέρα, μετά από εντολή του εισαγγελέα, φρουρούμενος.

Η ληστεία στο Praktiker εκτός από τον επεισοδιακό της χαρακτήρα, μετά τον τραυματισμό δύο υπαλλήλων του καταστήματος και τη λεία ύψους 50.000 ευρώ των ληστών, έκρυβε και μια αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς στο αυτοκίνητο με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν οι δύο ληστές υπήρχε ένα πιστόλι τουρκικής κατασκευής το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, φαινόταν ότι είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα.

Όταν συνελήφθησαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, τύπου Glock των εννέα χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και τρεις γεμιστήρες με 74 φυσίγγια συνολικά, καθώς και μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ρωσικής προέλευσης. Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες έφερε πιστόλι τύπου Zastava των εννέα χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα των δεκατεσσάρων φυσιγγίων.

Τα παραπάνω όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική εξέταση, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Η βαλλιστική συνεχίζεται τόσο στα δύο συγκεκριμένα όπλα όσο και στο πιστόλι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο των ληστών.

Την ώρα της σύλληψης ο ένοπλος που τραυματίστηκε δήλωσε ψεύτικα στοιχεία και συγκεκριμένα έδωσε το όνομα καταζητούμενου για τη συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", αργότερα όμως διαπιστώθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ότι πρόκειται για τον Συμεών Σεϊσίδη, 34 ετών, ο οποίος έχει επικηρυχθεί, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, με χρηματική αμοιβή 600.000 ευρώ μαζί με τον αδερφό του, Μάριο Σεϊσίδη, και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι αναζητούνται, για συμμετοχή στην συμμορία των "Ληστών με τα Μαύρα" και αδικήματα για τα οποία έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης και έχουν βγει εντάλματα σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, ο Συμεών Σεϊσίδης κατεζητείτο με ένταλμα σύλληψης για ληστεία, σύσταση και συμμορία και ξέπλυμα χρήματος, καθώς και - με απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και με απόφαση από το 2004 με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκιση για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Ο δεύτερος, είναι επίσης 34 ετών, κινείται, σύμφωνα με την αστυνομία στο χώρο των αντιεξουσιαστών, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του.

Το 2006, τον Ιανουάριο, μετά την ένοπλη συμπλοκή των "Ληστών με τα Μαύρα" με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία τραυματίστηκε ο ήδη κρατούμενος Γιάννης Δημητράκης, και όπου εκτιμάται ότι συμμετείχαν οι αδελφοί Σεϊσίδη, ο 34χρονος εξετάστηκε ως ύποπτος, αλλά δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Σεϊσίδης και ο σύντροφός του να έχουν εμπλoκή με την χτεσινή αιματηρή ληστεία, πιθανόν ως ομάδα υποστήριξης των ληστών, αλλά δεν υπάρχει στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Επίσης, θα εξεταστούν και για τυχόν εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες, για τις οποίες όμως υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις και όχι αποδείξεις।

cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: