Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Προφυλακιστέοι οι τέσσερις












Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, κατηγορούμενος για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

Ειδικότερα, ενώπιον της ανακρίτριας προσήχθησαν το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν, οι άλλοι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς αρνήθηκε να απολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο. Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους, οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος.

Και οι έξι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος. Στο κατηγορητήριο που έχει εκδοθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι την τρομοκρατική οργάνωση διηύθυναν από κοινού οι Μαζιώτης και Ρούπα, καθώς και άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση πρόσωπα.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, στην Καλλιθέα, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.


i-reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: