Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Δεν πιστεύουν στα μάτια τους" οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ.!!!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα! "Εχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες. Αυτά που βλέπω εδώ δεν τα είδα πουθενά!"

Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του Δανού Πώλ Τόμσεν ο οποίος είναι και επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Κυριακάτικο Τύπο, οι απαντήσεις των Ελλήνων αξιωματούχων στις ερωτήσεις των ελεγκτών άφηναν τους τελευταίους άφωνους!

Για παράδειγμα:

Πριμ παραγωγικότητας

"Εδώ βλέπουμε ένα κονδύλι για πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί το πληρώσατε αφού οι στόχοι της αύξησης της παραγωγικότητας, δεν επετεύχθησαν;", ρώτησαν.

Η απάντηση:

"Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι η προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του στόχου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη..."

Πόσοι απασχολούνται στο δημόσιο;

Η απάντηση:

"Τι ακριβώς εννοείτε; Γιατί εχουμε διάφορες κατηγορίες, και διαφορετικές συμβάσεις εργασίας".

Ελεγκτές: "Εμείς απλώς θέλουμε τον αριθμό."

Έλληνες αξιωματούχοι: "Για τον συνολικό αριθμό δεν είαμστε έτοιμοι. Θα μαζέψουμε τα στοιχεία και σε επόμενη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε!"

Πόσους διεφθαρμένους υπαλλήλους έχετε πιάσει;

"Ξέρετε αυτά τα πράγματα άπτονται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, οι δε διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης..."

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Παραμένουμε στην ευρωζώνη»

Την βεβαιότητα ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα λειτουργήσει εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου .

Ο Έλληνας υπουργός βρήκε σύμμαχο στις διαπιστώσεις αυτές τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε «εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προβούν στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να επαναφέρουν την οικονομία στον σωστό δρόμο».

«Το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι εταίροι, και όλοι όσοι εμπλέκονται στην προσπάθεια χρηματοδότησης, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ταχύτητα», δήλωσε ο κ. Καν συμπληρώνοντας ότι «από τη στιγμή που λάβαμε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση, την Παρασκευή, οι συζητήσεις μας με την ελληνική κυβέρνηση επιταχύνθηκαν.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι «συζητήσεις θα ολοκληρωθούν έγκαιρα για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας» και ήταν ξανά ιδιαίτερα θετικός στις διατυπώσεις του: «Γνωρίζουμε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα, ο κ.Παπακωνστανίνου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ωστόσο, πέρα από τις δημόσιες αβροφροσύνες, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιτελείς του ΔΝΤ στις συζητήσεις τους με τον κ. Παπακωνσταντίνου τηρούν αμείλικτη στάση ως προς τον τρόπο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σημεία τριβής στις «διαπραγματεύσεις» ΔΝΤ - ελληνικής πλευράς φέρεται να είναι η μείωση των συντάξεων και των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα καθώς και η απελευθέρωση των απολύσεων στο δημόσιο.

Βαριά σκιά στις δηλώσεις Στρος Καν - Παπακωνσταντίνου έχουν πάντως ρίξει οι νέοι γερμανικούς όροι για την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις Σόϊμπλε, αλλά και την τοποθέτηση της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο υπουργός τόνισε ότι όσοι στοιχηματίζουν στην πτώχευση της Ελλάδας θα χάσουν τα χρήματά τους, ενώ δήλωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν παρατηρείται μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας και για αυτό χρειάζεται ευρύτερος χειρισμός σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ θα προχωρήσει παράλληλα με αυτή που θα προέρχεται από την ΕΕ, αναφέρθηκε στην "κατάσταση που κληρονομήσαμε" από την προηγούμενη κυβέρνηση, και τόνισε τη σημασία που έχει για τις αγορές το γεγονός ότι "καθάρισαν" τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού εκτίμησε ότι όλα τα βήματα θα γίνουν έγκαιρα, επεσήμανε ότι η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, η αξία της οποίας, όπως ανέφερε, ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στον προϋπολογισμό.

1 σχόλιο:

Έλευσις είπε...

Να γελάμε και να κλαίμε οι απαντήσεις των "υπευθύνων" μας!!!